Sari la conținut

Un val polar lovește România. Prognoza ANM, modificată de urgență

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

ANM a schimbat prognoza și ne anunță că un val polar se va abate asupra României de joi, 23 mai. În unele zone ale țării vremea se răcește, pe când în altele se menține instabilă.

Vreme instabilă începând de joi, 23 mai. În prognoza meteo modificată de ANM se așteaptă și temperaturi scăzute în partea de vest a țării. Tot aici se anunță ploi torențiale, grindină și eventuale inundații.

Pentru restul țării ne așteaptă vreme caldă joi, 23 mai. În schimb, nu lipsesc extremele. Se așteaptă vreme instabilă și în sud-estul României.

Mai mult, vântul ar putea să sufle pe alocuri destul de puternic. În privința temperaturilor, la nivel național maximele vor fi încadrate între 29 și 19 grade Celsius.

Pe timpul nopții, însă, valorile termice vor scădea considerabil. Termometrele vor arăta între 15 și 5 grade, cele mai scăzute temperaturi urmând a fi resimțite în depresiunile montane.

METEO. Vreme instabilă, joi 23 mai. Prognoza ANM modificată

Vremea va fi instabilă și se va răci în jumătatea de vest a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantități importante de apă și, posibil, va cădea grindină.

În celelalte regiuni, valorile termice se vor situa în general ușor peste cele caracteristice datei, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe areale mai mici, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor”, arat prognoza meteo ANM.

Vremea va fi instabilă și în București joi, 23 mai. Conform prognozei modificate a celor de la ANM, cerul va fi acoperit de nori în Capitală, însă vor fi și averse și furtuni în cursul zilei.

Totodată, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime nu vor depăși 23 de grade Celsius. În schimb, pe timpul nopții, mercurul termometrelor va indica între 11 și 14 grade, potrivit ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel