marți, noiembrie 29, 2022

Oamenii de știință susțin că au descoperit un nou potențial remediu pentru cancer – acolo unde se așteptau mai puțin. Noile cercetări preliminare publicate în această săptămână sugerează că o versiune modificată genetic a virusului herpetic ar putea fi folosită pentru tratarea tumorilor dificile.

Un pacient care suferea de o formă avansată a bolii, a experimentat chiar o remisiune totală după ce a primit tratamentul, care a durat până acum 15 luni, fiind dezvăluit în cadrul Congresului Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO).

Te-ar mai interesa: Schimbări importante privind concediul pentru creș...

Un virus modificat genetic ucide cancerul

Autorul principal al cercetării și profesor de Terapii biologice împotriva cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului, Kevin Harrington, a declarat:

”Studiul nostru arată că un virus modificat genetic, care ucide cancerul, poate oferi o lovitură dublă împotriva tumorilor – distrugând direct celulele canceroase din interior și, în același timp, activând sistemul imunitar împotriva lor.”

Tratamentul viral dezvoltat de Replimune este cunoscut sub numele de RP2 și este modificat genetic din tulpina herpes simplex 1, responsabilă de majoritatea cazurilor de herpes oral și de unele cazuri de herpes genital la om.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu atac dur la adresa lui Rafila: „Pleca...

RP2 funcționează în două moduri – în primul rând, se pare că virusul poate infecta și distruge selectiv anumite celule canceroase atunci când este injectat direct într-o tumoare. De asemenea, acesta blochează o proteină produsă de celulele canceroase, cunoscută sub numele de CTLA-4, și le obligă să producă o altă moleculă numită GM-CSF, care slăbește capacitatea cancerului de a lupta împotriva sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 29 noiembrie. Zodia care va trăi dez...

În cadrul unui studiu inițial realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Foundation Trust, nouă pacienți care nu au răspuns la alte tratamente au primit RP2 ca tratament independent pentru a-și testa eficacitatea. De asemenea, a fost administrat la 30 de pacienți în combinație cu un alt tratament.

Vindecat de cancer la mai mult de un an de la tratament

Trei dintre cei nouă pacienți cărora li s-a administrat RP2 singur au părut să răspundă pozitiv la tratament, iar tumorile lor, fie s-au micșorat, fie au încetat să mai crească. Între timp, șapte pacienți cărora li s-a administrat o combinație de medicamente au răspuns la tratament.

Te-ar mai interesa: În cel mai agresiv val al virozilor, mulți medici ...

Un pacient care suferea de carcinom de-a lungul glandei salivare nu a prezentat nici un semn de cancer timp de cel puțin 15 luni după tratamentul doar cu RP2. De asemenea, tratamentul nu pare să fi avut efecte secundare grave, cele mai grave simptome raportate în cadrul studiului fiind simptome asemănătoare gripei, inclusiv febră și frisoane.

Aceste teste de fază 1 nu înseamnă că tratamentul va fi disponibil pentru utilizare în curând – utilizarea virusului modificat se află în stadii incipiente. Dimensiunea eșantionului este foarte mică, iar rezultatele ar trebui luate cu un strop de speranță până când se vor putea face mai multe cercetări.

Te-ar mai interesa: Clipe grele pentru vedeta ProTV! A ajuns de urgenț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private