Sari la conținut

Una dintre cele mai puternice voci anti… Este incredibil ce a pățit senatoarea Diana Șoșoacă

Sursa: România TV.net

Una dintre cele mai puternice voci anti… Este incredibil ce a pățit senatoarea Diana Șoșoacă. După ce a susținut atâta timp și chiar a îndemnat românii să procedeze ca ea, iată ce i s-a întâmplat. 

 

Diana Șoșoacă este clar printre cele mai controversate figuri din România, părerile despre ea fiind la extreme: ori foarte bune, ori incredibil de proaste…

De-a lungul timpului, senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-o mulțime de scandaluri – mai ceva decât divele sau divii ce țin prima pagină a tabloidelor.

S-a făcut remarcată din timpul pandemiei, când a lansat o serie de atacuri dure împotriva … tuturor.

Anchetă DIICOT pentru „comunicare de informații false”

De altfel, reamintim că i s-a făcut și dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ulterior, procurorii DIICOT au decis că este mult mai grav, senatoarea încălcând Codul de Procedură Penală (art. 404 din Codul de Procedură Penală), prin „comunicarea de informații false”.

Ei bine, Diana Șoșoacă, de profesie avocat, s-a trezit că are conturile blocate. De ce? Pentru că a strâns amenzi de vreo 30.000 de euro, așa încât ANAF i-a pus poprire pe conturile bancare.

Potrivit România TV.net, Diana Şoşoacă a declarat magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 că a rămas fără 150.000 de lei din conturile sale.

De asemenea, ANAF, Agenția Națională de Administrarea Fiscală, a început executarea silită pentru alți 40.000 de lei.

Conturile sunt blocate și pentru că senatoarea nu și-ar fi plătit impozite

Așadar, senatoarea are poprire pe conturi pentru că are o datorie de 30.000 de euro. Agenția susține că aceste sume provin din amenzi din perioada pandemiei, dar și din impozite datorate din activitatea de avocat.

În acest context, fostul membru AUR a dat în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, AFP,  în martie 2022.

Senatoarea a  contestat modul de calcul al sumelor datorate către ANAF, dar și executarea silită demarată de agenție. De asemenea, Șoșoacă a cerut, la finalul lunii septembrie, să îi fie arătate o listă cu toate debitele.

Amenzile din timpul pandemiei, neconstituționale

Diana Șoșoacă a mai arătat că amenzile pe care le-a încasat în timpul pandemiei, pentru că nu a purtat masca de protecție în aer liber, nu mai sunt valabile datorită deciziei Curții Constituționale.

Totuși, aceste sancțiuni sunt obiectul unor acțiuni în instanță. Așadar, politicianul susține că ANAF nu avea dreptul să execute silit sumele respective până la finalizarea litigiilor.

În ceea ce privește impozitele provenite din activitatea de avocat, Șoșoacă a adăugat în dosar acte care dovedesc că și acestea au fost achitate online.

Cu toate acestea, senatoarea încă figurează cu datorii la ANAF. Acest lucru s-ar fi întâmplat din pricina unor probleme la sistemul informatic al instituției, relatează România TV.net.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: