Categories: Ştiri sănătate

Unele centre de imunizare își vor diversifica activitatea, având în vedere cererea scăzută pentru administrarea serurilor

Activitatea va fi suspendată în peste 170 de centre de imunizare din România, având în vedere cererea redusă pentru administrarea serurilor. Acest lucru va afecta, din nefericire, rata de vaccinare, care scade de la zi la zi.

În timp ce anumite centre de vaccinare vor fi închise complet, altele își vor diversifica activitatea. Acestea din urmă ar putea deveni centre de testare, acolo unde spațiul permite acest lucru.

Deși acest pas este necesar, având în vedere dorința scăzută de vaccinare, este în contradicție cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane. Așadar, rata de vaccinare ar putea să scadă din ce în ce mai mult.

Peste 170 de centre de vaccinare își suspendă acitivtatea

Ultimul bilanţ al pandemiei indică puţin peste 12.000 de cazuri noi şi 75 de decese, o tendinţă descrescătoare faţă de zilele trecute. Rata de infectare în ţară este de 19, 41 la mia de locuitori. Cu cele mai multe îmbolnăviri zilnice, capitala are 38,07 cazuri la mie, o scădere uşoară, după o creştere puternică timp de o lună şi jumătate.

La polul opus Suceava are 5,35 de cazuri la mie. Interesul pentru vaccinare se menţine de asemenea scăzut, mai puţin de 1.200 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare. Din acest motiv autorităţile vor închide aproape două sute de centre. Unele dintre ele îşi vor diversifica activitatea – aşa cum a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit RRA.

„Noi am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă, ceea ce înseamnă mai puțin de 10 doze administrată zilnic.

Împreună cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și direcțiile de Sănătate Publică, practic, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea, de asemenea, parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare acolo unde permite circuitul și accesibilitatea pentru pacienți, mai ales în mediul rural și, de asemenea, o parte din centre vor funcționa în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare”

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia