Sari la conținut

Unele centre de imunizare își vor diversifica activitatea, având în vedere cererea scăzută pentru administrarea serurilor

vaccinare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
vaccinarea in sezonul 2024-2025

Activitatea va fi suspendată în peste 170 de centre de imunizare din România, având în vedere cererea redusă pentru administrarea serurilor. Acest lucru va afecta, din nefericire, rata de vaccinare, care scade de la zi la zi.

În timp ce anumite centre de vaccinare vor fi închise complet, altele își vor diversifica activitatea. Acestea din urmă ar putea deveni centre de testare, acolo unde spațiul permite acest lucru.

Deși acest pas este necesar, având în vedere dorința scăzută de vaccinare, este în contradicție cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane. Așadar, rata de vaccinare ar putea să scadă din ce în ce mai mult.

Peste 170 de centre de vaccinare își suspendă acitivtatea

Ultimul bilanţ al pandemiei indică puţin peste 12.000 de cazuri noi şi 75 de decese, o tendinţă descrescătoare faţă de zilele trecute. Rata de infectare în ţară este de 19, 41 la mia de locuitori. Cu cele mai multe îmbolnăviri zilnice, capitala are 38,07 cazuri la mie, o scădere uşoară, după o creştere puternică timp de o lună şi jumătate.

La polul opus Suceava are 5,35 de cazuri la mie. Interesul pentru vaccinare se menţine de asemenea scăzut, mai puţin de 1.200 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare. Din acest motiv autorităţile vor închide aproape două sute de centre. Unele dintre ele îşi vor diversifica activitatea – aşa cum a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit RRA.

„Noi am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă, ceea ce înseamnă mai puțin de 10 doze administrată zilnic.

Împreună cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și direcțiile de Sănătate Publică, practic, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea, de asemenea, parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare acolo unde permite circuitul și accesibilitatea pentru pacienți, mai ales în mediul rural și, de asemenea, o parte din centre vor funcționa în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare”

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel