Sari la conținut

Unele tipuri de brânză, inamicii sănătății. Cine NU trebuie să le consume

aliment bun pentru cura de slabire
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Un anumit tip de brânză reduce riscul de îngrășare

Brânza de calitate are nenumărate beneficii pentru sănătate. Poate fi o sursă excelentă de calciu și proteine, ar putea reduce riscul apariției unor probleme de sănătate a inimii. Pe lângă aceste beneficii, consumul unor anumitor tipuri de brânzeturi poate fi un inamic al sănătății pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Unele tipuri de brânză, inamic al sănătății. Cine NU trebuie să le consume

După cum a precizat Clinica Mayo, brânzeturile moi și maturate în mucegai pot fi periculoase pentru persoanele cu un sistem imunitar mai slab.

Bacteriile care provoacă infecții pot fi asociate cu procesarea brânzeturilor
Dr. Tamika D. Sims, șefă la Food Technology Communications, a explicat de ce este important ca, odată cu înaintarea în vârstă, să fie evitate alimentele care ar putea cauza probleme de sănătate, scrie Womansworld.

Pe măsură ce îmbătrânim, sistemul imunitar tinde să devină mai slab. Acest lucru poate produce răspunsuri slabe la infecții, inclusiv la probleme alimentare, spune dr. Sims. Bacteriile care provoacă infecții nu se ascund doar în alimentele alterate, ci pot fi asociate și cu procesarea brânzeturilor, precizează ea.

Tipurile de brânzeturi periculoase

Ce fel de brânzeturi ar trebui să evite persoanele de peste 65 de ani
Tipurile de brânzeturi periculoase pentru adulții în vârstă includ brânzeturile moi din lapte nepasteurizat (crud), cum ar fi brânza feta, brie, camembert și queso fresco, potrivit lui Sims.

Acestea sunt considerate „cu risc ridicat” de către FDA, deoarece pot provoca infecții alimentare. Unele dintre ele sunt fermentate și maturate cu mucegai, care include bacterii periculoase.

Riscul de îmbolnăvire după 65 de ani

Există o modalitate de a continua să consumăm brânzeturile maturate în mucegai. Potrivit Serviciilor Naționale de Sănătate din Marea Britanie, acestea pot fi consumate în siguranță dacă sunt bine gătite. Gătirea temeinică ar trebui să distrugă orice bacterie din brânză. Asigurați-vă că brânza pe care vreți să o mâncați este fierbinte

Rinichii și ficatul elimină mai greu bacteriile și toxinele

Bolile alimentare pot fi problematice pentru persoanele de peste 65 de ani, în principal pentru că organismul se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, potrivit FDA. O schimbare majoră este aceea că sistemul digestiv începe să rețină alimente mai mult timp, dând bacteriilor timp să se dezvolte. În același timp, acidul gastric necesar pentru combaterea bacteriilor scade odată cu vârsta.

În mod similar, rinichii și ficatul elimină mai greu bacteriile și toxinele. Acest lucru, pe lângă faptul că sistemul imunitar începe să scadă între 50 și 60 de ani, înseamnă că organismul nostru nu va putea lupta împotriva bolilor alimentare la fel de eficient ca în tinerețe.

Brânzeturile tari și semimoi (cum ar fi parmezanul, brânza cheddar și șvaițerul), dar și mozzarella și brânzeturile moi din lapte pasteurizat sunt mai sigure de mâncat, spune Sims. Aceste tipuri de brânză sunt considerate cu risc mai mic de către FDA.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel