marți, octombrie 4, 2022

Se spune că unghiile dezvăluie mai mult decât credem despre sănătatea noastră și este adevărat, motiv pentru care nu este o idee atât de bună să le dăm cu ojă, pentru că, deși arată drăguț, am putea ignora semnalele de avertizare pe care corpul ni le trimite. De exemplu, dacă unghiile tale sunt casante, acestea sunt două boli care ar putea fi de vină.

De ce am unghiile casante?

Unghiile noastre sunt alcătuite dintr-o proteină esențială numită cheratina, care ne ajută să le întărim astfel încât creșterea lor să nu se blocheze.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Când ne lipsește această proteină, unghiile ni se sparg ușor, deși slăbirea se poate datora și unor boli care, dacă nu sunt depistate la timp, ne pun viața în pericol scrie MedlinePlus.


Boli care se pot observa pe unghii

Unghiile tale arată AȘA? Unghiile care se crapă ușor pot fi un simptom al bolilor tiroidiene, cum ar fi hiper sau hipotiroidism, deoarece atunci când există modificări care afectează hormonul tiroidian, metabolismul nostru încetinește și face ca nutrienții să nu ajungă în vârful degetelor noastre, motiv pentru care unghiile sunt firave.

Daca au nevoie si de timp pentru a creste, ideal ar fi sa consulti medicul, care la randul sau, te-ar putea trimite la un endocrinolog pentru a determina cel mai bun tratament. Retine ca unghiile cres între 0,5 si 2 mm pe saptamana.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Fragilitatea unghiilor poate fi, de asemenea, un simptom al anemiei, mai ales dacă este însoțită de semne precum: oboseală, piele palidă sau cefalee, deoarece prin reducerea hemoglobinei din sânge, nivelul de oxigen slăbește unghiile și le face să se rupă cu ușurință.

Pe lângă aceste boli, a avea unghii casante și casante poate fi și un semn al lipsei de fier, calciu, vitamina A sau vitamina B.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Acum știi! A avea unghii casante nu este un semn bun, acordă-ți mai multă atenție și ascultă-ți corpul la timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private