sâmbătă, aprilie 1, 2023

În acest weekend, la Timișoara, s-a desfășurat un maraton al vaccinării anti-COVID. Aici, persoanele care își doreau să se imunizeze au putut să o facă numai pe baza buletinului, fără programare oficială. Evenimentul a început vineri, iar până în această dimineaţă la ora 6:00 se vaccinaseră peste 6.600 de persoane.

Potrivit Rador, timp de 63 de ore, s-a vaccinat în flux continuu la Centrul Regional de Afaceri, unde au fost organizate 30 de puncte pentru administrarea serului Pfizer. Vaccinarea doar cu buletinul, care a simplificat procedura, a convins numeroşi timişoreni, dar şi persoane din alte judeţe ale ţării să vină să se imunizeze în cadrul acestui maraton.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru credincioșii din întreaga lume! ...

Următorul maraton al vaccinării, la București!

Un maraton al vaccinării ar urma să aibă loc şi la Bucureşti, în primul weekend de după Paşti. Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat azi că în 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii Naţionale va funcţiona un centru de vaccinare. „Dacă vrem să mergem la film, la teatru sau la concerte, trebuie să ne vaccinăm” – scrie el într-o postare pe internet.

În România a fost depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate

Pragul de 3 milioane de persoane vaccinate a fost depășit astăzi în România, deși nu au primit toți ambele doze. După etapa programărilor pe platformă, acum imunizarea este mult mai accesibilă pentru oricine dorește și dacă se respectă și regulile de protecție, avem, iată, cel mai mic număr de noi infectări de la jumătatea lui februarie încoace.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

Cu peste 3 milioane de persoane vaccinate de la debutul campaniei, România are o rată de imunizare și cu a doua doză puțin peste 10%. Acum se pun la punct şi alte variante prin care oamenii să ajungă cât mai ușor la un centru de imunizare.

„Urmează ca în perioada lunii mai să începem vaccinarea şi a pacienților cu boli cronice care sunt internaţi în spitalele non-COVID. Vorbim de aceste demersuri, cum s-a întâmplat la Timișoara, acest maraton de vaccinare pe care ne dorim să-l replicăm în mai multe oraşe din ţară. Următorul eveniment de acest gen va fi la București în perioada 7-9 mai și ulterior vor fi şi în celelalte oraşe universitare, Târgu Mureş, Cluj, Iași, Craiova”, declară Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: O legumă banală, dar consumată des de români, dezi...

Săptămâna începe cu primirea unei noi tranșe de vaccinuri, cel mai mare număr de doze pentru România, peste 725.000 livrate de Pfizer. Sunt județe în care nu mai există liste de așteptare, iar în capitală, de exemplu, aproape un sfert din populație este vaccinată. Populația din marile orașe se mobilizează, dar la sate e nevoie de măsuri speciale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private