sâmbătă, septembrie 24, 2022

Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la vaccinarea OBLIGATORIE”.

Miercuri, 1 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a făcut un anunț preluat urgent de toată media europeană.

Usula von der Leyen s-a arătat în favoarea unei „discuții” despre vaccinarea anti-covid obligatorie.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Este o discuție care cred că ar trebui purtată în UE”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Subiectul este unul controversat și neliștește milioane și milioane de europeni, și nu numai.

Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie”

Șefa executivului european a declarat pentru prima dată în cadrul conferinței de la nu doar că e timpul pentru o discuție despre vaccinarea obligatorie, dar și că aceasta trebuie să abă loc cât mai repede.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

„Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”, a mai spus ea.

Șefa Comisiei Europene a amintit și ratele scăzute de vaccinare din mai multe state europene, subliniind că doar 66% din populația blocului comunitar s-a vaccinat anti-covid.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

„În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător”, a transmis șefa Comisiei Europene, potrivit The Guardian.

Austria a anunțat deja vaccinarea obligatorie

Austria a anunțat deja că intenționează ca, începând cu luna februarie să impună vaccinarea obligatorie, iar un consilier al noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a spus marţi că dorește ca țara sa să urmeze exemplul.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului anti-covid Pfizer/BioNTech va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Comunitatea ştiinţifică are nevoie de ”100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante a noului coronavirus, a subliniat preşedinta Comisiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private