Sari la conținut

Utilizarea medicamentelor pentru diabetici ajută la slabit

te ajută să slăbești

Pentru persoanele care vor să slăbească, există modalități sănătoase de a scăpa de kilogramele în plus și de a menține o greutate corporala potrivită.

În acest context, experții au descoperit că o doză săptămânală dintr-un medicament pentru tratarea diabetul de tip 2 poate ajuta și adulții fără diabet să piardă în greutate.

Tirzepatida, care este vândută sub numele de marcă Mounjar. A fost studiată la persoanele fără diabet în trei doze: 5, 10 și 15 miligrame.

Participanții cu obezitate sau care erau supraponderali și au luat doza de 5 miligrame. Ei au slăbit în medie 16 kilograme, iar cei care au luat o doză de 10 miligrame au pierdut în medie 22 de kilograme. Iar participanții cu 15 miligrame doza au pierdut în medie 23,6 kilograme, potrivit eatingwell.com.

Citeste si:
Sursa foto: Guido Mieth / Getty Images

„Aproape 40% dintre indivizi au pierdut un sfert din greutatea corporală”, a spus coautorul dr. Ania Jastreboff, co-director al Centrului Yale pentru Managementul Greutății, într-un briefing pentru mass-media.

„Datele au fost destul de impresionante”, a spus dr. Robert Gabbay, director medical al Asociației Americane de Diabet, care a vorbit cu CNN de la cea de-a 82-a sesiune științifică a ADA din New Orleans, unde au fost prezentate rezultatele studiului.

„Scăderea în greutate pe care au obținut-o în acest studiu a fost chiar mai mare decât cea observată în studiile anterioare asupra persoanelor cu diabet”, a spus Gabbay, care nu a fost implicat în studiu.

Per total, persoanele fără diabet au pierdut în medie între 15% și 20,9% din greutatea corporală inițială pe parcursul studiului clinic de 72 de săptămâni. În comparație, studiile asupra persoanelor cu diabet zaharat care au utilizat tirzepatidă au descoperit că au pierdut în medie 15% din greutatea corporală inițială, a spus Gabbay.

Efecte secundare  

Cu toate acestea, impactul tirzepatidei asupra persoanelor cu diabet este încă „profund”, a spus Gabbay, „oferind mult mai mult decât alte instrumente pe care le-am avut”. Adulții din studiu și-au injectat tirzepatidă o dată pe săptămână, folosind „un dispozitiv mic asemănător unui stilou cu un ac minuscul,” a spus Gabbay.

„Înțepătura de la acel ac este mai puțin dureroasă decât, de exemplu, oamenii care își înțepă degetele pentru a măsura glicemia”.

Persoanele din studiu au primit sesiuni de consiliere pentru a-i ajuta să urmeze o dietă sănătoasă, cu un deficit zilnic de 500 de calorii, precum și cel puțin 150 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână. Deși acest lucru a ajutat, nu explică amploarea pierderii în greutate observată în studiu, a spus Gabbay.

Mounjaro are un avertisment pe cutie

Cele mai frecvente efecte secundare raportate au fost greața, diareea și constipația. Între 2,6% și 7,1% dintre participanți au întrerupt tratamentul din cauza evenimentelor adverse.

Mounjaro are un avertisment pe cutie despre tumorile tiroidiene și nu ar trebui să fie utilizat de persoanele cu antecedente familiale cu anumite afecțiuni tiroidiene.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.