sâmbătă, iulie 2, 2022

Mulți sunt conștienți de silueta lor în timpul lunilor de vară și, în loc să se concentreze pe diete extreme și exerciții fizice, experții în nutriție au divulgat ce schimbări simple se pot face în dietapentru a reduce balonarea și aplatizarea stomacului.

Alimentele pe care să le mănânci dacă vrei un abdomen mai plat – „Reduce șansele de balonare!

Expert: „Balonarea este situația în care burta se simte plină și inconfortabilă”

„Cel mai frecvent motiv pentru balonare este faptul că aveți o mulțime de gaze în intestin. Acest lucru poate fi cauzat de unele alimente și băuturi, cum ar fi unele legume și băuturi carbogazoase, sau prin înghițirea de aer atunci când mâncați”, spune expertul.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

O întrebare care este asociată cu balonarea, este dacă mâncatul prea repede poate fi o cauză.

Experții în nutriție au mai spus că  „mâncatul rapid și înghițirea aerului în timp ce înghițiți mâncarea pot duce la balonare, mai ales dacă se mănâncă o masă foarte mare.

De obicei, aerul înghițit este expulzat prin râgâieli înainte de a ajunge în intestine, unde ar putea provoca balonare, dar dacă observați că râgâiți mult după mese și că vă simțiți balonat și cu gaze câteva ore mai târziu, s-ar putea să vă simțiți mai bine dacă vă încetiniți comportamentul alimentar”.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

Sfat: Mâncați porții mai mici

„O modalitate excelentă de a reduce balonarea este să mâncați porții mai mici, să mâncați mai încet și să beți multă apă în loc de băuturi carbogazoase.”

Există, de asemenea, unele alimente care pot contribui la balonare.

„Sunt anumite tipuri de carbohidrați – zaharurile, amidonul și fibrele din alimente”, a explicat Barbend.

„Acestea pot fermenta în interiorul intestinului și pot atrage apă în tractul digestiv, provocând balonare. Nu toată lumea este sensibilă la caeste tipuri de alimente, dar dacă vă confruntați cu balonare constantă, ar putea fi o idee bună să limitați cantitatea pe care o mâncați”, a încheiat specialistul, scrie Express.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private