Categories: Ştiri sănătate

Utilizarea pe termen lung a acestui medicament banal este legată de cancerul de rinichi

Analgezicele au devenit leacul tuturor generației noastre, dar există o credință predominantă că medicamentul este fără riscuri. Deși eomânii sunt conștienți de faptul că supradozajul cu medicamentul poate ucide, alte riscuri pentru sănătate, cum ar fi cancerul renal fatal, sunt mai puțin discutate.

Paracetamolul, cunoscut și sub numele de acetaminofen, este printre cele mai prescrise medicamente din lume. Universalitatea sa sugerează că medicamentul este sigur și eficient atunci când este luat în doza corectă. Dar sunt din ce în ce mai multe dovezi că utilizarea cronică a pastilelor ar putea deschide calea către rezultate îngrozitoare pentru sănătate. Conform descoperirilor recente, medicamentul poate fi legat de cancerul renal mortal.

Cu toate acestea, există un consens general că AINS în doze mici sunt eficiente atâta timp cât inima, rinichii și intestinul sunt în stare bună.

Supradozajul implică riscul de afectare severă a ficatului, care poate duce uneori la transplant sau deces.

Acest lucru se întâmplă atunci când pilula este descompusă înainte de a fi eliminată în urină, când poate fi transformată într-un produs secundar toxic.

Descoperirile unei meta-analize recente au sugerat că paracetamolul poate fi, de asemenea, legat de cancerul renal fatal.

Rebecca E. Graff, profesor asistent la departamentul de epidemiologie și biostatistică de la Universitatea din California, San Francisco, a declarație pentru Healio: „Datele au demonstrat o asociere între [medicament] și un risc crescut de carcinom cu celule renale.

Avem oportunitatea de a explora în continuare potențialul asociat în trei cohorte prospective cu date longitudinale privind utilizarea aspirinei, AINS non-aspirine și acetaminofen.

Având în vedere că aceste analgezice sunt cele mai consumate medicamente fără prescripție medicală la nivel mondial, este important să înțeleg toate riscurile și beneficiile lor.”

Cercetătorii au evaluat asocierea dintre acetaminofen și incidența carcinomului renal total și fatal folosind datele disponibile din Studiul de urmărire a profesioniștilor din domeniul sănătății.

Au fost identificate un total de 796 de cazuri de carcinom cu celule renale sau cancer de rinichi.

Descoperirile, prezentate în timpul reuniunii anuale a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, au arătat că utilizarea acetaminofenului în rândul bărbaților se corelează pozitiv cu cancerul renal letal.

Autorii au remarcat: „Analgezicele pot funcționa diferit în cadrul carcinomului cu celule renale față de contextul altor boli cronice.

„Dovezile considerabile sugerează un efect benefic al analgezicelor și în special al aspirinei asupra bolilor cardiovasculare și este important ca pacienții să înțeleagă riscurile și beneficiile.”

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

2 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

3 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

3 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

4 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

4 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic