sâmbătă, mai 21, 2022

Analgezicele au devenit leacul tuturor generației noastre, dar există o credință predominantă că medicamentul este fără riscuri. Deși eomânii sunt conștienți de faptul că supradozajul cu medicamentul poate ucide, alte riscuri pentru sănătate, cum ar fi cancerul renal fatal, sunt mai puțin discutate.

Paracetamolul, cunoscut și sub numele de acetaminofen, este printre cele mai prescrise medicamente din lume. Universalitatea sa sugerează că medicamentul este sigur și eficient atunci când este luat în doza corectă. Dar sunt din ce în ce mai multe dovezi că utilizarea cronică a pastilelor ar putea deschide calea către rezultate îngrozitoare pentru sănătate. Conform descoperirilor recente, medicamentul poate fi legat de cancerul renal mortal.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

Cu toate acestea, există un consens general că AINS în doze mici sunt eficiente atâta timp cât inima, rinichii și intestinul sunt în stare bună.

Supradozajul implică riscul de afectare severă a ficatului, care poate duce uneori la transplant sau deces.

Acest lucru se întâmplă atunci când pilula este descompusă înainte de a fi eliminată în urină, când poate fi transformată într-un produs secundar toxic.

Descoperirile unei meta-analize recente au sugerat că paracetamolul poate fi, de asemenea, legat de cancerul renal fatal.

Rebecca E. Graff, profesor asistent la departamentul de epidemiologie și biostatistică de la Universitatea din California, San Francisco, a declarație pentru Healio: „Datele au demonstrat o asociere între [medicament] și un risc crescut de carcinom cu celule renale.

Te-ar mai interesa: Profeția părintelui Iustin Pârvu. A spus ASTA cu 5...

Avem oportunitatea de a explora în continuare potențialul asociat în trei cohorte prospective cu date longitudinale privind utilizarea aspirinei, AINS non-aspirine și acetaminofen.

Având în vedere că aceste analgezice sunt cele mai consumate medicamente fără prescripție medicală la nivel mondial, este important să înțeleg toate riscurile și beneficiile lor.”

Cercetătorii au evaluat asocierea dintre acetaminofen și incidența carcinomului renal total și fatal folosind datele disponibile din Studiul de urmărire a profesioniștilor din domeniul sănătății.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

Au fost identificate un total de 796 de cazuri de carcinom cu celule renale sau cancer de rinichi.

Descoperirile, prezentate în timpul reuniunii anuale a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, au arătat că utilizarea acetaminofenului în rândul bărbaților se corelează pozitiv cu cancerul renal letal.

Autorii au remarcat: „Analgezicele pot funcționa diferit în cadrul carcinomului cu celule renale față de contextul altor boli cronice.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

„Dovezile considerabile sugerează un efect benefic al analgezicelor și în special al aspirinei asupra bolilor cardiovasculare și este important ca pacienții să înțeleagă riscurile și beneficiile.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private