marți, iunie 28, 2022

CANCERUL provoacă o criză de sănătate în continuă creștere, care costă organismele de sănătate sume colosale în fiecare an. Potrivit unui expert, cât de mult folosim telefoanele mobile ar putea afecta riscul nostru de îmbolnăvire.

Un șir de descoperiri în cercetarea cancerului în ultimul deceniu a ajutat ratele de supraviețuire să crească semnificativ. Dar prevenirea bolii rămâne un punct focal important pentru oamenii de știință. Obiceiurile care ne umplu viața de zi cu zi, inclusiv utilizarea telefonului, ar putea afecta riscul nostru de cancer.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Cancerul este o boală care apare atunci când celulele ADN dobândesc capacitatea de a se înmulți.

Boala are multe cauze cunoscute, dar multe sunt trecute cu vederea în viața de zi cu zi.

Într-un studiu din 2018 publicat în revista Environmental Health Perspectives, cercetătorii au descoperit că expunerea la niveluri ridicate de lumină albastră în aer liber pe timp de noapte ar putea crește riscul de cancer de prostată de două ori.

Lumina albastră este considerată cea mai dăunătoare pentru sănătatea umană datorită intensității sale.

Are o lungime de undă mai scurtă decât altă lumină din spectrul vizibil, ceea ce înseamnă că emite mai multă energie decât altă lumină vizibilă.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Potrivit doctorului Deborah Lee, de la Dr Fox Online, un studiu spaniol din 2020 a oferit dovezi suplimentare ale efectelor dăunătoare ale luminii albastre asupra sănătății noastre.

Ea a explicat: „661 de pacienți cu cancer intestinal au fost comparați cu 1.322 de pacienți de control. Autorii au calculat, folosind date privind expunerea artificială pe timp de noapte din monitorizarea prin satelit, că expunerea la lumina albastră a crescut riscul de cancer intestinal cu 60%.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Lumina albastră a fost legată de o incidență crescută a altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și de prostată. Lucrătorii în schimburi târzii au un risc crescut de cancer de sân”.

Cercetările anterioare au arătat că lumina albastră are un efect domino asupra mai multor mecanisme biologice din organism, cum ar fi producția de melatonină.

Reținerea melatoninei are un impact direct asupra ciclului somn-veghe, cunoscut și sub numele de ritmurile circadiene ale corpului.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

În plus, experții au subliniat de multă vreme importanța abordării ritmurilor circadiene în studiile despre cancer.

„Se știe că lumina albastră previne eliberarea melatoninei, hormonul somnului. Melatonina face mult mai mult decât doar induce somnul”, a explicat doctorul Lee.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private