Sari la conținut

Uveita

Este o inflamatie a uveei (membrana intermediara vascularizata, care hraneste ochiul, constituita din iris, corpul ciliar si coroida). O uveita poate fi de origine bacteriana, in caz de plaga, de interventie chirurgicala sau de infectie, de origine virala, agentii in cauza fiind in principal un virus herpetic, ori de un citomegslovirus, responsabili de infectii la subiectii imunodeprimati, de origine parazitara, de origine micozica, de origine autoimuna. O uveita poate de asemenea sa insoteasca unele afectiuni reumatologice, boli de sistem, o sarcoidoza, o meningita. Uveitele se pot manifesta printr-o scadere a tensiunii si printr-o roseata. Uveitele intermediare sau pars planites, mai rare dar deosebi de insidioase, se manifesta prin cateva muste zburatoare in fata ochilor, care dispar in cateva zile sau saptamani. Diagnosticul – se pune pe baza examenului clinic si a examenului la biomicroscop, uneori si pe baza angiografiei oculare. Tratamentul – consta in administrarea de antiinflamatoare locale sau generale care atenueaza puseele. Este imperativa tratarea cauzei atunci cand aceasta este cunoscuta.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel