marți, mai 30, 2023

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, mesaj emoționant adresat presei internaționale: „Invadatorii ucid copii ucraineni. O fac conștient și cu cinism. Peste 38 de copii au murit în Ucraina”.

În contextul războiului din Ucraina, opinia publică mondială l-a cunoscut nu doar pe președintele Volodimir Zelenski, dar și pe soția acestuia, Olena Zelenska. În vârstă de 44 de ani, Zelenska a crescut în orașul Krivoi Rog, din centrul Ucrainei, la fel ca soțul ei.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Cei doi s-au cunoscut la facultate, unde ea a studiat arhitectura, iar el dreptul. Amândoi aveau însă să aibă cariere de succes în comedie. Zelensky a fondat o firmă de producție, Studio Kvartal 95, unde soția sa a devenit scenarist. S-au căsătorit în 2003, și acum au doi copii.


Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, mesaj emoționant adresat presei internaționale

În urmă cu puțin timp, Olena Zelenska a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă în care reflectă asupra a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele două săptămâni, de la invazia rusă.

„În pofida asigurărilor date de către mijloacele de propagandă susţinute de Kremlin, care numesc acest lucru o „operaţiune specială”  trăim, de fapt, o ucidere în masă a civililor ucraineni”, a subliniat Zelenska.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

„Poate că cele mai terifiante şi devastatoare efecte ale acestei invazii sunt victimele din rândul copiilor. Alice, în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinţii ei. Arseniy, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de resturi şi nu a putut fi salvat pentru că o ambulanţă nu a putut ajunge la timp la el din cauza incendiilor intense”, a mai scris soția președintelui.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

„Invadatorii ucid copii ucraineni. O fac conștient și cu cinism. Peste 38 de copii au murit în Ucraina”

„Primii nou-născuţi în război au văzut tavanul de beton al subsolului, prima lor respiraţie a fost aerul acru al subteranului şi au fost întâmpinaţi de o comunitate prinsă în capcană şi terorizată. În acest moment, există câteva zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viaţa lor”, a scris ea.

Prima doamnă a Ucrainei a discutat, de asemenea, despre provocările legate de obţinerea de îngrijiri medicale esenţiale, precum şi despre valul tot mai mare de refugiaţi.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

„Invadatorii ucid copii ucraineni. O fac conștient și cu cinism. Peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii! Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească”.

„Câți copii mai trebuie să moară pentru ca trupele ruse să nu mai tragă și să fie de acord cu coridoarele umanitare? Cât de mult sânge mai trebuie vărsat și câți oameni trebuie să mai moară de foame pentru ca trupele ruse să nu mai distrugă vehicule pașnice și să efectueze misiuni umanitare?”, a continuat Zelenska.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

„Închideţi cerul şi vom gestiona singuri războiul la sol”

Soția președintelui Ucrainei a făcut un apel către presa internaţională să prezinte această realitate şi a precizat că şi rusoaicele trebuie să vadă ce fac soţii şi fraţii lor în Ucraina.

Ea a spus că preşedintele rus Vladimir Putin a subestimat rezistenţa ucrainenilor.

„În timp ce propagandiştii de la Kremlin se lăudau că ucrainenii îi vor primi cu flori ca pe nişte salvatori, ei au fost întâmpinaţi cu cocteiluri Molotov”, a scris ea.

De asemenea, Zelenska le-a mulţumit oamenilor din întreaga lume pentru că i-au susţinut ţara şi a reluat cererea soţului ei pentru o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. „Închideţi cerul şi vom gestiona singuri războiul la sol”, a spus ea.

„Mărturisesc şi spun lumii: războiul din Ucraina nu este un război „undeva acolo afară”. Acesta este un război în Europa, aproape de graniţele UE. Ucraina opreşte forţa care ar putea intra mâine în mod agresiv în oraşele voastre sub pretextul salvării civililor.

Dacă nu îl oprim pe Putin, care ameninţă să înceapă un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a concluzionat Olena Zelenska.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private