Sari la conținut

Vaccinare obligatorie pentru anumite persoane? Ce riscă cei care refuză

Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii. Se impune vaccinarea pentru toți anagajații din domeniul medical, în Italia. Cine refuză riscă suspendarea pentru tot restul anului, potrivit Reuters. 

„Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii în care ar putea fi mai expuși riscului de infecție”, a justificat guvernul decizia.

De asemenea, în hotărârea adoptată miercuri, Cabinetul condus de Mario Draghi a introdus protecție legală pentru cei care administrează dozele de vaccin, o măsură solicitată de medici și asistente, după ce mai multe cadre medicale au fost supuse unor anchete pentru omor, în urma decesului unei persoane vaccinate în Sicilia.

Legalitatea vaccinării obligatorii, pusă sub semnul întrebării

Italia se confruntă cu o mișcare anti-vaccinare înrădăcinată, iar descoperirea recentă a unor focare de Covid-19 în spitalele din țară, după ce personalul a refuzat imunizarea, a stârnit un val de indignare, în condițiile în care țara înregistrează peste 109 mii de decese din cauza virusului.

Cu toate acestea, criticii guvernamentali au pus sub semnul întrebării legalitatea actului de a obliga o anumită categorie de oameni să se vaccineze.

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost afectată de întârzierile de aprovizionare care au afectat și alte țări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500 de mii de vaccinări zilnice în aprilie, de la aproximativ 230 de mii în prezent. Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia de la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că circa 3,1 milioane de cetățeni din cei 60 de milioane au fost imunizați cu ambele doze.

Italia a înregistrat o creștere a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor în ultima lună, iar guvernul a înăsprit restricțiile asupra întreprinderilor și libertății de mișcare pentru a controla răspândirea virusului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel