miercuri, martie 29, 2023

În urma studiilor și testelor, compania Pfizer a anunțat că vaccinul anti-COVID este 100% eficient și în cazul copiilor. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, se așteaptă ca în rumătoarele două luni să fie acordată autorizația pentru vaccinare a a grupei de vârsta 1-15 ani. Ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-COVID a copiilor?

După analizarea rezultatelor, Pfizer a determinat că vaccinul anti-COVID este 100% eficient și în cazul copiilor, fără a manifesta alte reacții adverse față de ceșe deja menționate de producător. În 80 la sută dintre cazuri, a fost vorba despre reacții locale, la locul vaccinării.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

Cercetările arată că vaccinul este potrivit pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Acest lucru face posibilă imunizarea tinerilor înainte de începerea noului școlar. În paralel, a început un studiu și pentru grupa de vârstă 6 luni – 11 ani.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID a copiilor

„Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune. Ne așteptăm ca în următoarele două luni atât FDA (agenția americană pentru medicamente), cât și agenția europeană a medicamentului să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Te-ar mai interesa: ȘOCUL DIMINEȚII ÎN SHOWBIZ! Era considerat cel mai...

„Va fi un avantaj suplimentar în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică”, a subliniat medicul.

„În al doilea rând, în lumina noilor date, practic putem să avem o șansă în plus la limitarea răspândirii acestei infecții în rândul populației și implicit la limitarea consecințelor pandemiei”, adaugă Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Cum se va administra vaccinul la copii?

El a precizat că doza este aceeași ca la adulți, de 0,3 ml, ceea ce înseamnă că nu se schimbă cu nimic modalitatea de administrare și dozajul. „Practic, putem să continuăm și să includem și această grupă de vârstă (în campania de vaccinare – n.r.), după ce vom avea autorizarea de punere de piață”, a mai spus medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private