Sari la conținut

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie pentru cadrele didactice

structura anului școlar

Campaniile de vaccinare anti-COVID au cunoscut un adevărat succes, la nivel mondial. Recent, rata de infectare a crescut considerabil, întrucât tot mai multe persoane aleg să se imunizeze împotriva coronavirusului. Pentru a accelera efectele pozitive ale campaniei de vaccinare și a limita răspândirea virusului, imunizarea ar putea deveni obligatorie pentru cadrele didactice.

Deși serul anti-COVID poate fi administrat și copiilor, acest lucru se poate face numai cu acordul părinților și la anumite grupe de vârstă. Astfel, pentru a redobândi un sistem de educație tradițional, fizic, cadrele didactice din Ucraina ar putea continua activitatea normală numai dacă aleg vaccinarea.

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie pentru cadrele didactice, în Ucraina

Conform Rador, guvernul ucrainean lucrează la un mecanism care să permită introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului în cazul cadrelor didactice – potrivit ministrului ucrainean al educaţiei, Serhi Şkarlet. Acesta a menţionat că profesorii sunt potențiali purtători ai virusului, aflându-se în grupuri de copii și cadre didactice.

„Copiii se îmbolnăvesc mai puțin, dar şi ei sunt purtători. Trebuie să ne gândim dacă este necesar să includem în caracteristicile de calificare pedagogică fie vaccinarea, fie testarea PCR” – a subliniat Şkarlet.

Ministrul a adăugat că, inițial, în domeniul educației, 32% dintre angajați erau dispuşi să se vaccineze anti-COVID-19.

„Până acum, în școli și în grădinițe, avem 250.000 de angajați înregistrați pentru vaccinare, iar în instituțiile de învățământ superior și în colegii sunt peste 25.000 de solicitanți (în medie, pentru toate instituțiile, această cifră reprezintă peste 90% din numul total de angajați). Știu sigur că la Kiev, de exemplu, a început chiar și administrarea celei de-a doua doze. Poate că vaccinarea cu Pfizer va creşte numărul celor care vor dori să se vaccineze” – a adăugat ministrul ucrainean al educaţiei.

Ucraina a depăşit recent pragul de 1 milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului. Campania de imunizare în această ţară a început pe 24 februarie, iar vaccinurile administrate sunt Covishield (AstraZeneca de producție indiană), CoronaVac (produs de compania chineză Sinovac) şi Comirnaty (produs de Pfizer/BioNTech).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.