Sari la conținut

Cum se pot evita reacțiile alergice? Monica Pop. „Testul este foarte simplu! Nu e normal sa nu se facă!”

Vaccinarea anti-covid. Cum se pot evita reacțiile alergice? Monica Pop. „Testul este foarte simplu! Nu e normal sa nu se facă!”

Medicul oftalmolog Monica Pop este cunoscută pentru intervențiile sale directe și transparente din domeniul medical. Declarațiile și punctele sale de vedere se bucură de o mare încredere din partea populației.

Recent, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din București a vorbit despre problema reacțiilor adverse care pot apărea în urma vaccinării anti-covid. Monica Pop este de părere că există o metodă simplă și practică de a se evita reacția alergică în cazul unui pacient. Astfel s-ar evita riscuri și costuri imense. „Testul este foarte simplu”, susține cunoscutul medic oftalmolog, adăugând că „nu e normal să nu se facă”.

Vaccinarea anti-covid. Cum se pot evita reacțiile alergice?

„Întrebare medicală logică.
De ce nu se face test pentru alergie la vaccin, deși reacțiile alergice sunt descrise în orice prospect??!! N-ar mai fi risc de alergie! E fără nicio pierdere (e la același om), fără risc, fără costuri în plus!
E SIMPLU! Și AR FI DOAR BENEFICII!

Monica Pop. „Testul este foarte simplu! Nu e normal sa nu se facă!”

Testul este foarte simplu. Din seringa pregatită se introduce subcutan un strop și se vede reacția. Știe orice medic sau asistentă. Daca e ok, se face injectia. E la același pacient, nu se pierde nimic și suntem siguri ca nu va face vreo reacție alergică gravă. NU e normal sa nu se facă!
Conform unei obligații a oricărui medic, nu e permisă administrarea niciunui medicament, soluție, vaccin, orice, fără test de alergie prealabil.
Dacă unui pacient i se administrează ceva, orice, fără test prealabil de alergie iar pacientul face reactie alergică, (șoc anafilactic, deces), este o problemă de malpraxis grav! Se pot evita ușor aceste complicații grave, nu foarte frecvente dar descrise, posibile și existente!”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: