sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinarea Covid. Etapele a doua și a treia de vaccinare care vor cuprinde persoanele vulnerabile și populația generală ar putea începe foarte curând, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuarie să începem vaccinarea pentru etapa a 2-a, în mod deosebit, cu cele mai vulnerabile persoane, persoane la risc să dezvolte infecții severe și de asemenea cu risc să răspândească rapid infecția, cum este cazul celor internați în centrele medico-sociale și centrele rezidențiale”, a declarat dr. Gheorghiță pentru digi24.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

Vaccinarea Covid

Medicul a mai precizat că, în România, au fost aduse până în prezent în jur de 150.000 de doze de vaccin, din care au fost folosite ceva mai mult de 13.000, dar până la sfârșitul lunii ianuarie sunt așteptate să vină și restul de până la 750.000 de doze. Sunt mai mult decât suficiente pentru a acoperi prima etapă, în care se estimează că vor fi vaccinte 300.000 de persoane.

Capacitatea de vaccinare pentru etapa a 2-a, în momentul în vor fi activate toate cele peste 900 de centre de vaccinare, va fi de peste 140.000 de persoane zilnic, însă trebuie dozat ritmul vaccinării în funcție de disponibilitatea vaccinului. „Dacă am avea atâtea vaccinuri, atunci aş putea să vă spun că în perioada lunii martie am putea deja să vorbim despre cea de-a treia etapă de vaccinare a populaţiei generale”, a completat medicul. Pentru luna februarie, de exemplu, România va avea de primit săptămânal circa 160.000 de doze de vaccin.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 25.508 de persoane, în condițiile în care până duminică, 3 ianuarie, fuseseră vaccinate în jur de 13.200 de persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private