miercuri, martie 22, 2023

Când se deschid școlile? Valeriu Gheorghiță. „Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”

Sorin Cîmpeanu a susținut în mai multe ieșiri publice că Ministerul Sănătății este cel care se presupune că va lua decizia finală de redeschidere a școlilor

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, declara în urmă cu câteva zile ministrul Educației, pentru ProTV.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

Când se deschid școlile? Valeriu Gheorghiță. „Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”

La rândul său, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, spune că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare. Acesta a declarat la Digi24 că profesorii se vor vaccina abia după jumătatea lunii ianuarie.

„Ceea ce pot să vă spun este cu siguranță că cadrele didactice și personalul din învățământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educațional din țara noastră și cu siguranță va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Șeful campaniei de vaccinare anti-covid a ținut să precizeze că profesorii se vor vaccina în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Iar întâietate au persoanele la risc să dezvolte infecții și să răspândească rapid infecția.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuarie să începem vaccinarea pentru etapa a 2-a. În mod deosebit cu cele mai vulnerabile persoane, persoane la risc să dezvolte infecții severe și de asemenea cu risc să răspândească rapid infecția. Cum este cazul celor internați în centrele medico-sociale și centrele rezidențiale”, a mai spus Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private