joi, februarie 2, 2023

Vaccinare Covid. Peste 18.000 de persoane s-au programat sâmbătă, în medie, pe oră, pe platforma de vaccinare pentru imunizarea anti-COVID. 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că programarea pentru vaccinare se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Vaccinarea Covid, disponibilă doar pentru persoanele vulnerabile

″Locurile disponibile în platformă sunt văzute doar de către persoane care îndeplinesc unul dintre aceste 3 criterii. Practic, daca nu au peste 65 de ani, trebuie sa figureze in baza de date a CNAS cu boli cronice sau sa fie înscrişi la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială ori la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Am luat acesta decizie pentru ca este foarte important să imunizăm cât mai repede persoanele vulnerabile″, spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, potrivit protv.

Programarea se poate face individual, cu ajutorul aparținătorilor sau prin direcțiile de asistență socială din primării. De asemenea, prin medicul de familie sau call center.
In paralel, continuă imunizarea cadrelor didactice. Iar echipele mobile se deplasează la suferinzii imobilizaţi la pat sau în centre de specialitate.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private