joi, februarie 2, 2023

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunțat că o nouă categorie de persoane eligibile pentru vaccinul anti-COVID se poate programa începând cu 1 martie.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Antena 3, de asemenea, că această etapă nu va include persoanele care deservesc activități esențiale. Începând cu 1 martie, persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinul anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Persoanele vulnerabile, eligibile pentru vaccinul anti-COVID

„De mâine, platforma va fi disponibilă pentru programarea persoanelor care sunt eligibile și anume persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, cunoscute cu boli cronice și cu dizabilități. Nu vom face programare în această etapă pentru persoanele care deservesc activități esențiale”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță precizat că din luna aprilie va fi deschisă etapa a treia de vaccinare, în paralel cu etapa a doua, și va fi crescută astfel capacitatea de imunizare la 100%.

Întrebat de când vor putea începe românii să se programeze pe platformă, medicul a spus că din 1 martie se deschid cele 130 de cabinete noi pentru vaccinare cu Pfizer, anunțate anterior, ceea ce înseamnă aproximativ 156.000 de noi locuri de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Etapa a doua și etapa a treia se vor desfășura concomitent

Autoritățile au obiectivul de a imuniza, până în septembrie, 10 milioane de persoane.

Sperăm să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic, ceea ce înseamnă că în septembrie ne vom atinge obiectivul”, a adăugat medicul.

După cum a menționat și în trecut, certificatul obținut după imunizare are, momentan, un rol medical. Acesta nu reprezintă un pașaport de vaccinare, însă această posibilitate se ia în calcul la nivel european.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

„Discuțiile există la nivelul statelor membre UE și este posibil să se ajungă la acest tip de adaptare tocmai pentru a facilita circulația persoanelor fără să mai fie nevoite să facă un test care să dovedească absența virusului și să nu mai intre în carantină”, explică medicul.

Cu toate acestea, având în vedere că numai 3% din populația Europei este vaccinaă complet, medicul spune că „această decizie nu este oportună la momentul acesta”.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private