sâmbătă, septembrie 24, 2022

Vaccinarea, obligatorie în România? Alexandru Rafila și Kelemen Hunor: „Trebuie să fim corecți!/ Trebuie să aducem argumente”

În contextul în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în această săptămână că „este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie”, autoritățile din România fac, la rândul lor, declarații privind acest subiect de interes general.

Te-ar mai interesa: Fructele care se coc toamna târziu. Mihaela Bilic:...

Vaccinarea, obligatorie în România? Alexandru Rafila: „Nu trebuie să fim ipocriți!”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie.

„Eu nu cred că trebuie să fim ipocriți, în primul rând și să spunem că introducem un certificat COVID, care este un instrument de protejare a sănătății publice, iar în spatele acestui instrument să existe un mecanism care să inducă un soi de obligativitate a vaccinării. Cred că trebuie să fim corecți!”, a declarat Alexandru Rafila.

Kelemen Hunor este de acord cu vaccinarea obligatorie, „în sănătate, în administrația publică, în primărie, în învățământ”

Pe de altă parte, președintele UDMR susținea, încă din luna septembrie, necesitatea introducerii obligativității în ceea ce privește vaccinarea anti-covid. „Statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică”, susținea Hunor.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

„Eu chiar m-aş duce mai departe cu aceste decizii şi mai bine mă înjuraţi pe mine, cei care nu sunteţi de acord cu vaccinarea, decât să ajungeţi la Terapie Intensivă şi să muriţi.

Eu aş merge până acolo, poate dincolo de ce au făcut italienii, care au zis: de la 1 octombrie nimeni nu intră, nici dacă are serviciul la stat, nici dacă are serviciul la privat, dacă nu este vaccinat. Punct.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...

Poţi să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar şi statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege, trebuie să dăm lege.

Eu, personal, m-aş duce mai departe şi cu obligativitatea de a vaccina anumite categorii socio-profesionale. Chiar şi despre acest lucru este bine să discutăm”, declara în urmă cu trei luni liderul UDMR.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Astăzi, vicepremierul Kelemen Hunor își susține ideea și spune că este de acord cu vaccinarea obligatorie, dar doar pentru cei care lucrează în învățământ, în sănătate, în administrația publică.

„Vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibilă, indiferent ce credem. Vaccinarea și certificatul de sănătate, da, este obligatoriu. Și atunci trebuie să aduci argumente, trebuie să-l convingi pe celălalt.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

(…) Eu am fost de acord și sunt de acord cu vaccinarea obligatorie în sănătate, în administrația publică, în primărie, în învățământ, în acele zone unde, în fiecare zi, personalul se întâlnește cu mulți cetățeni”, a declarat vicepremierul Kelemen Hundor, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private