duminică, octombrie 17, 2021

Varianta Delta se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. În acest sens, pentru a evita o explozie a numărului de infectări, anumite țări au impus anumite măsuri anti-COVID pentru a limita răspândirea

virusului. Vaccinarea obligatorie este adoptată, sau cel puțin discutată, în mai multe țări.

În Letonia, toți funcționarii publici vor fi nevoiți să se vaccineze anti-COVID pentru a veni, în continuare, la locul de muncă. Autoritățile vor să extindă această măsură și în sectorul privat.

Angajații care lucreză în sectorul public au, cu siguranță, un risc ridicat de infectare și transmitere a virusului. De aceea, autoritățile au decis ca vaccinarea să devină obliatorie pentru această categorie de risc.

În Letonia, vaccinarea devine obligatorie

Toți funcționarii publici din Letonia vor

fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a putea merge la serviciu.

Guvernul a luat această decizie vineri pentru a încuraja vaccinarea şi pentru a preveni un nou val de infectări.

Premierul leton, Arturs Krišjānis Kariņš, a anunţat că a luat această decizie pentru a reduce rata infectărilor în rândul tuturor celor angajați în sectorul public.

“Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public”, a precizat Arturs Krišjānis Kariņš, citat de Agenţia de presă TASS, notează RADOR.

Premierul a adăugat că măsura vor fi extinsă şi pentru angajații

din sectorul privat. În Letonia a fost declarată recent starea de urgenţă, din cauza situaţiei din sistemul de sănătate leton generat de incidenţa COVID-19.


Va începe vaccinarea copiilor de peste 5 ani?

Pfizer și BioNTech au solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a transmis Pfizer pe Twitter.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a stabilit data de 26 octombrie pentru ca grupul său de consilieri externi să se întâlnească și să discute despre cerere.

Ar putea fi posibilă vaccinarea copiilor la scurt timp după aceea. O autorizare rapidă a vaccinului la copiii mici ar putea ajuta la atenuarea unei potențiale creșteri de cazuri în această toamnă, transmit reprezentanţii companiei.

Ultimele stiri