Sari la conținut

Vaccinul anti-covid a împărțit lumea în două. Cine are dreptate?

 În pandemie, oamenii au fost alimentați prin toate sursele de informare cu tot felul de știri care făceau propaganda anti-vaccinismului, iar la polul opus se aflau autoritățile care făceau tot posibilul ca populația să se imunizeze prin vaccineze.

Este legitim antivaccinismul? Gabriel Diaconu: „E dreptul oamenilor de a muri…”

Vaccinarea anti-covid a generat un val de reacții în România. În mai multe zone ale țării a apărut un val fără precedent de nemulțumiri venite din partea persoanelor antivacciniste, iar situația pare să se degradeze de la o zi la alta. Din acest motiv, frica de moartea a separat omenirea în două tabere, vaccinați și nevaccinați.

Medicul Lucian Duță l-a avut ca invitat în arena EVZ pe psihiatrul Gabriel Diaconu. Cei doi au adus în prim plan efectele negative ale pandemiei. Specialistul a explicat de ce consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie.

De ce sete mai legitimă frica unora decât a celorlalți?

„Participarea unei persoane la un act medical ar trebui să fie voluntară, benevolă. Știm că sunt anumite situații în care să ”speriem pacientul”, este o chestiune care pare profitabilă pentru sănătatea lui și atunci facem pasul în spate. Pacientul care are un diagnostic de cancer. Îl punem pe citostatice, pe brațul stâng ai medicația asta, speranța asta de viață, pe brațul drept să-ți faci o cruce. Uneori, diferența dintre brațe e majoră, dar la orice moment ne bazăm pe luarea deciziilor. Îi lăsăm omului povara să își ia decizia pentru sine…

Ce știm despre vaccinări? Că nu sunt perfecte, că nu protejează pe toți, că sunt gesturi individuale cu bătaia colectivă și că la sfârșitul zilei, prin gestul de a te vaccina, ai grijă de tine…

A fost o greșeală? NU. Evoluția tulpinilor a fost suficientă încât să bată protecția comunitară…

Ce faci cu oameni care le este frică și nu vor să se vaccineze? Îi forțezi?

„Oamenii trăiesc cu impresia că prospectul vaccinului li se întâmplă lor”.

Mai jos veți găsi cele mai importante declaratii ale psihiatrul Gabriel Diacon si urmăriți integral materialul video.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: