luni, mai 16, 2022

În ultima perioadă, starea de sănătate a liderului rus, Vladimir Putin a devenit un subiect de dezbatere în rândul medicilor și nu numai. De la gesturile pe care îl trădează, la postură, Vladmir Putin transmite semnale contradictorii.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a analizat starea de sănătate a liderului rus, plecând de la aspectul tumefiat al fețe.

„Ne uităm în această perioadă la cioburile oglinzii unui cult al personalității foarte atent creat și dăltuit vreme de 20 și ceva de ani.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

Imaginea fostului tiran luminat se transformă în acest moment într-un monstru decrepit cu o sănătate care este subiect de mare bârfă, ceea ce pentru un despot nu sună a bine. Fizionomia lui Putin este înalt sugestivă pentru un om dependent de antiinflamatoare steroidiene. (…)

Este în cușca propriilor halucinații și din păcate asta îl predispune la niște decizii din ce în ce mai puțin ancorate în adevăr. (…)

Actualul conducător rus are o fantezie faraonică absolut suicidală care știe că se va termina cu distrugerea lui. Putin este terminat.”, a declarat Gabriel Diaconu într-un interviu pentru Antena3.ro

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 16-22 Mai. Voropchievici: Zodia la...

Ce spun experţii

„Este puţin probabil ca neurologii adevăraţi să comenteze, deoarece sunt învăţaţi să nu comenteze niciodată despre oameni care nu sunt pacienţii lor”, a declarat pentru DW John Hardy, de la Institutul de Cercetare a Demenţei din Regatul Unit. Hardy a subliniat că nu este neurolog, dar a comentat din postura cuiva care a studiat bolile creierului.

„Nici un semn de Parkinson din punctul meu de vedere”, a spus el. „Nu arăta bine… dar nu este vorba despre boala Parkinson”, a mai completat John Hardy.

Te-ar mai interesa: Două senzații corporale care indică un nivel ridic...

Şi Ray Chadhuri, un neurolog la Universitatea din Londra, a dezminţit zvonurile potrivit cărora Putin ar suferi de boala Parkinson. „Privind clipul scurt, nu găsesc nicio dovadă să pot spune că Putin suferă de Parkinson”, a spus Chadhuri, potrivit publicaţiei citate. Boala Parkinson este dificil de diagnosticat şi poate fi determinată doar printr-un examen neurologic amănunţit în persoană, a explicat Chadhuri. „Balonarea feţei sau tremuratul pot fi cauzate de mai multe motive şi eu nu am văzut vreun tremur”, a spus acesta.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

Caroline Rassell, directorul executiv al Parkinson’s UK, a declarat că boala Parkinson este o afecţiune complexă cu peste 40 de simptome, de la fizice la mentale şi, prin urmare, este imposibil de diagnosticat printr-un videoclip de 12 minute.

„Afectează pe fiecare în mod diferit”, a spus Rassell. „Fără un test de diagnostic definitiv, este ceva care poate fi confirmat doar după examinarea unui neurolog sau specialist. Speculaţiile online sunt inutile”, a mai spus aceasta, potrivit DW.

Te-ar mai interesa: Otrava din bucătărie. Greșeală care te poate îmbol...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private