marți, septembrie 29, 2020

Vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford a intrat într-un impas, iar testele au fost suspendate.

Deși părea că avea cele mai multe șanse de reușită,  AstraZeneca, producătorul vaccinului împotriva COVID-19, a anunţat că a suspendat testele după apariţia unei reacţii adverse la un pacient.

În plină pandemie, cu infectări cu noul coronavirus din ce în ce mai multe, era nevoie de apariția cât mai rapidă a unui vaccin. La ora actuală, cel care a fost pus în circuit public este vaccinul rusesc Sputnik V.

Citește și:

Cel dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford mai are de așteptat, întrucât testele pe oameni au fost oprite, după apariția unui efect secundar inexplicabil.

“Posibilă reacție adversă serioasă”, așa au precizat reprezentanții AstraZeneca. Ei au explicat că un pacient căruia i-a fost administrat serul realizat de cercetători de la Oxford a avut probleme de sănătate chiar în faza finală.

Citește și:

Oamenii de știință nu dau însă detalii despre natura bolii participantului la test, dar apreciază că acesta se va vindeca. Jurnaliști de la New York Times, care citează o persoană implicată în realizarea serului de imunizare, afirmă că pacientul a fost diagnosticat cu mielită transversă, un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și adesea este provocat de infecții virale.

Citește și:

Nu este clar dacă boala are legătură cu vaccinul împotriva COVID-19, dar un comitet independent va evalua situația. Testarea vaccinului se desfășoară în diferite stadii în Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia, Africa de Sud și India şi ar fi trebui să ajungă și în Japonia și Rusia. Acțiunile AstraZeneca au căzut cu 8%, iar cele ale rivalilor în cursa vaccinurilor anticoronavirus au urcat pe burse. Informațiile vin în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 28 de milioane pe glob, iar autoritățile medicale vorbesc de al doilea val pandemiei în numeroase țări.

Parteneri