joi, iunie 1, 2023

Vaccinul anti-Covid se află deja în ultima etapă de teste, iar printre zecile de mii de voluntari pe care se testează, se află și români. 

Silvia Câmpeanu s-a înscris voluntat în programul pentru vaccinul Covid, în Marea Britanie, după ce tatăl său infectat cu virusul a murit într-un spital din România.

„Mi-aș dori că nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut noi. Ca niciun tată să nu-și mai piardă viața, ca niciun copil să nu-și mai plângă părinții. E o reacție perfect normală, zic eu, a omului care vrea să ajute atunci când este o situație dificilă pentru toată lumea. Evident că a fost și scopul egoist, ca de acest vaccin să poată profita oamenii pe care îi iubesc. Nu toți vor apucă să o facă. Tatăl meu chiar a pierit în urmă cu câteva zile, după o lungă luptă cu Covid-ul. O lună de luptă,” a declarat Silvia Câmpeanu pentru știrileprotv. 

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Vaccinul anti-Covid în teste

Echipa ce dezvoltă vaccinul alege doar voluntari fără antecedente penale sau de comportament deviant. Obligatoriu, echilibrați psihic, ca să înțeleagă exact procedurile prin care vor trece. Celor inițial selectați li se fac analize și sunt excluși cei cu sănătate precară și sportivii de performanță, adică extremele.

Subiecții semnează acordul că acceptă administrarea injecției care este varianta de vaccin Covid testată sau o doză de ser fiziologic. Apoi, vor fi expuși intenționat noului virus. Urmează monitorizarea continuă. Oamenii nu își vor risca viața, dar pot trece, evident, prin stări proaste dacă vaccinul funcționează, dar are efecte adverse. Ori dacă vaccinul nu funcționează, deci înfruntă neprotejați infecția.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private