luni, iulie 13, 2020

Vaccinul antialergic. De cele mai multe ori, alergiile respiratorii și cele alimentare sunt foarte greu de tratat. De regulă, cele mai multe tratamente pot doar să amelioreze simptomatologia, nu însă cauza care le-a declanșat.  

Pricipalele alergii respiratorii sunt: rinite, rinosinuzite, astm bronșic alergic.

Iată care sunt simptomele pacienților cu alergie respiratorie sunt:

  • În cazul rinitei alergice: strănut, prurit nazal, rinoree apoasă, obstrucție nazală bilaterală.
  • În cazul astmului alergic: mâncărime în cerul gurii și în ureche, oboseală (fatigabilitate), (cefalee), anorexie, scăderea sau lipsa mirosului, tuse, respirație șuierătoare, senzație de sufocare (dispnee).

Citește și:

Vaccinul antialergic. Alergiile respiratorii se pot manifestă sezonier sau peren în funcție de prezența alergenului cauzator și au diferite manifestări. Cei mai frecvenți alergeni respiratori sunt acarienii din praful de casă, mucegaiurile, polenurile, epiteliile și perii de animale de companie.

Vaccinul antialergic. Alergiile alimentare au ca manifestare apariția simptomelor are loc rapid după ingerarea alimentului alergenic și se manifestă prin prurit, erupții cutanate pruriginoase, edeme faciale, vărsături, diaree sau reacții agresive ale organismului asociate cu scădere de tensiune arterială – șoc anafilactic.

Citește și:

În ce constă diagnosticarea:  

Diagnosticul alergiei și identificarea alergenului care cauzează reacția alergică are loc în cabinetul medicului alergolog. Acesta va efectua anumite teste care îl vor ajuta să pună diagnosticul. Există și teste alergologice fie cutanate – tehnica prick- , fie prin recoltare de sânge sau tehnici specifice de laborator. Testarea cutanată este nedureroasă și total neagresivă.

Citește și:

Ce este vaccinul antialergic:

Medicii spun că imunizarea prin vaccin antialergic se realizează după o schemă de vaccinare care modifică sistemul imunitar, care va deveni în timp, tolerant la alergeni. Dar, ai grijă, vaccinul se administrează numai la recomandarea medicului alergolog. Este bine să știi și că acesta se va administra prin creşterea treptată a dozelor la fiecare injecție săptămânală, testând toleranța și răspunsul pacientului, până se va ajunge la o doză de întreținere, se face lunar, minimum trei ani de zile.

Astăzi, acest vaccin este singurul tratament care vindecă alergia. Fiind net superior tratamentului medicamentos. Prin medicamente, simptomele alergiei se diminuează, însă afecțiunea nu dispare. După vaccinare pacientul va dobândi o imunitate de lungă durată, uneori chiar pentru toată viață. Scopul vaccinului este modificarea sau adaptarea sistemului imunitar al pacientului. Practic, acesta va tolera alergenii. De regulă, medicul va recomanda acest vaccin celor care au astm alergic, rinita alergică sau cei care au alergie la înțepătura de albină.

Parteneri