Sari la conținut

Vaccinul antigripal, eficient în lupta cu coronavirusul. Iată ce au anunțat specialiștii

Ce se intampla in organsim dupa prima doza de vaccin anti-covid?

Vaccinul antigripal, eficient în lupta cu coronavirusul. Deși nu împiedică răspândirea coronavirusului, vaccinul antigripal ajută organismul să lupte mai bine cu boala. 

Vaccinul antigripal ar putea combate coronavirusul? Aceasta este întrebarea pe care președintele Donald Trump a pus-o în timpul unei mese rotunde a Casei Albe.

Potrivit experților, vaccinul antigripal este conceput pentru a preveni infecțiile cu virusurile gripale, care sunt foarte diferite de coronavirus.

Vaccinul antigripal, eficient în lupta cu coronavirusul

Vaccinul antigripal nu va împiedica pacienții să fie infectați cu coronavirus, dar poate ajuta corpul să răspundă mai bine la focarul de virus care atacă corpul, relatează Live Science.

„Cred că imunizarea oamenilor împotriva gripei are un efect indirect foarte important”, a spus dr. Albert Ko, profesor și președinte de departament la Școala Yale de Sănătate Publică.

În plus, există un alt motiv pentru care o vaccinul antigripal ar putea îmbunătăți răspunsul țărilor la noul focar de coronavirus: În cazul în care oamenii sunt vaccinați împotriva gripei, mai puține persoane vin în clinici cu simptome precum febră și tuse, care se suprapun cu simptomele COVID-19.

Risc de deces din cauza coronavirusului. Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează în legătură cu un obicei periculos pe care îl au 5,6 milioane de români crește de 14 ori riscul de deces din cauza coronavirusului.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: