vineri, ianuarie 22, 2021
Ana Maria Nitu

Cercetarea pentru obținerea unui vaccin care scade colesterolul din sânge este încă în stadii incipiente, însă cercetătorii de la Universitatea din New Mexico și Institutul Național de Sănătate, par să fi descoperit o nouă metodă de a controla cantitatea de colesterol din sânge.

Există două tipuri de colesterol, cel bun, care protejează organele (colesterol HDL) și cel rău (LDL), care se face pe baza consumului de grăsimi nesaturate, prăjeli, mâncare fast-food, consum mare de sare, zahăr și făinoase.

Colesterolul LDL este periculos pentru organism, deoarece putem face diverse boli metabolice – diabet, cancer, sindrom metabolic, boli de inimă etc. Cercetătorii au publicat în revista Vaccine faptul că au realizat teste pe șoareci prin care au putut să manipuleze o proteină responsabilă cu reglarea colesterolului în organism. Cu ajutorul vaccinului ei speră să poată controla cantitatea de colesterol din sânge și să scadă semnificativ riscurile îmbolnăvirilor.

“Recent, medicamente care inhibă această proteină au fost aprobate spre a fi folosite în Statele Unite, însă nu va trece mult, până când vaccinul va fi gata”, sunt de părere cercetătorii.