Sari la conținut

Vaccinul Moderna vine cu o veste bună pe piață. Decizia Comisiei Europene

Vaccinul Moderna vine cu o veste bună la nivel de distribuție.

Moderna a confirmat că mRNA-1273 poate fi transportat local, în condiții controlate, în stare lichidă la 2-8°C. Această actualizare importantă va contribui la distribuția mai ușoară a vaccinului către locațiile mai greu accesibile.

 • 80 de milioane de doze suplimentare pentru UE

Comisia Europeană exercită opțiunea pentru 80 de milioane de doze suplimentare de vaccin candidat împotriva COVID-19 produs de Moderna.

Comisia Europeană și-a exercitat opțiunea de a achiziționa încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un  total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată față de compania Moderna și vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creștere a cantității,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

„Pe măsură ce ne concentrăm atenția pentru a ne pregăti de livrarea vaccinului, în așteptarea unei opinii favorabile din partea EMA și a altor autorități de reglementare, rămânem la fel de hotărâți ca și până acum să lucrăm cu guvernele și cu partenerii la nivel mondial, în gestionarea acestei pandemii.”

 • Actualizare cu privire la livrare și temperatură

Modera și-a actualizat ghidul de operare pentru distribuția mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiții controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F).

Această actualizare importantă ușurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locații mai îndepărtate și asigură reducerea barierelor în calea vaccinării.

Așa cum s-a anunțat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile.

Aceste informații au fost furnizate în cadrul reuniunii VRBPAC ce a avut loc ieri, în Statele Unite, după care Comitetul consultativ al FDA a votat pentru a sprijini utilizarea de urgență a vaccinului Moderna împotriva COVID-19 în Statele Unite.

Moderna a confirmat următoarele contracte de aprovizionare cu comenzi angajate în valoare totală de peste 470 milioane de doze:

 • Statele Unite: 200 de milioane de doze cu opțiune pentru 300 de milioane de doze suplimentare
 • Uniunea Europeană: 160 de milioane de doze
 • Japonia: 50 de milioane de doze
 • Canada: 40 de milioane de doze cu opțiune pentru alte 16 milioane de doze
 • Elveția: 7,5 milioane de doze
 • Regatul Unit: 7 milioane de doze
 • Israel: 6 milioane de doze
 • Qatar
 • Singapore
 • Alte țări, care au plasat comenzi și nu au fost dezvăluite

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel