duminică, ianuarie 23, 2022

Vaccinul românesc anti-COVID-19 va fi dezvoltat la Institutul Cantacuzino, datorită unui partneriat dintre centrul OncoGen din Timișoara și Institutul din București. 

”Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în ROMÂNIA, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Te-ar mai interesa: Simona Gheorghe internată de URGENȚĂ la spital: &#...

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri.

Cu această ocazie vă anunțăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.

Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.

Te-ar mai interesa: Omicron, gripă, alergii: cum poți face diferența d...

Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine,” e anunțul de pe pagina de Facebook a OncoGen.

OncoGen a precizat, de asemenea, că vaccinul împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

”Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman,” au adăugat reprezentanții OncoGen.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru dă cărțile pe față: de ce înșeală fe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private