miercuri, iunie 23, 2021

Tulpina indiană este o mutație genetică a coronavirusului care, potrivit specialiștilor, este mult mai contagioasă și provoacă forme de boală accentuate. Vaccinarea este o metodă eficientă de a ne proteja de Covid-19,

însă este aceasta eficientă împotriva tulpinii indiene?

Un studiu recent, efectuat de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie, a dezvăluit că vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente și împotriva tulpinii indiene.  Pentru o protecție optimă, este important ca schema de vaccinare să fie completă, administrarea ambelor doze fiind esențială.

Două doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 Pfizer şi AstraZeneca sunt aproape la fel de eficiente împotriva tulpinii indiene a coronavirusului ca în cazul variantei dominante din Marea Britanie, potrivit oficialilor britanici din

domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Vaccinurile anti-COVID, eficiente împotriva tulpinii indiene?

Un studiu publicat de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie (PHE), efectuat în perioada 5 aprilie – 16 mai, arată că vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficienţă de 88% împotriva variantelor simptomatice ale bolii provocate de varianta B.1.617.2 (varianta indiană), la două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze.

În cazul variantei britanice, B.1.1.7, vaccinul are o eficienţă de 93%.

Două doze ale vaccinului AstraZeneca au o eficienţă de 60% împotriva bolii simptomatice

generate de varianta indiană, comparativ cu 66% în cazul variantei britanice.

„Am încredere că suntem pe drumul cel bun, pentru că datele arată că vaccinul, după două doze, este la fel de eficient (n.r. împotriva variantei indiene)”, a spus ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, citat de Digi24.

Potrivit planurilor guvernului britanic, restricţiile COVID care încă sunt în vigoare ar urma să fie ridicate pe 21 iunie.

PHE a precizat că prima doză a vaccinului are o eficienţă de 33% împotriva variantelor simptomatice ale B.1.617.2 (varianta indiană) după trei săptămâni, comparativ cu 50% eficienţă

împotriva B.1.1.7 (varianta britanică), Hancock a declarat că rezultatele studiului dovedesc că două doze ale vaccinului sunt „absolut vitale”.

Ultimele stiri

Parteneri