sâmbătă, decembrie 10, 2022

Tulpina indiană este o mutație genetică a coronavirusului care, potrivit specialiștilor, este mult mai contagioasă și provoacă forme de boală accentuate. Vaccinarea este o metodă eficientă de a ne proteja de Covid-19, însă este aceasta eficientă împotriva tulpinii indiene?

Un studiu recent, efectuat de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie, a dezvăluit că vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente și împotriva tulpinii indiene.  Pentru o protecție optimă, este important ca schema de vaccinare să fie completă, administrarea ambelor doze fiind esențială.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Două doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 Pfizer şi AstraZeneca sunt aproape la fel de eficiente împotriva tulpinii indiene a coronavirusului ca în cazul variantei dominante din Marea Britanie, potrivit oficialilor britanici din domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Vaccinurile anti-COVID, eficiente împotriva tulpinii indiene?

Un studiu publicat de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie (PHE), efectuat în perioada 5 aprilie – 16 mai, arată că vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficienţă de 88% împotriva variantelor simptomatice ale bolii provocate de varianta B.1.617.2 (varianta indiană), la două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze.

Te-ar mai interesa: Alimente care cresc imunitatea. Ideale, în această...

În cazul variantei britanice, B.1.1.7, vaccinul are o eficienţă de 93%.

Două doze ale vaccinului AstraZeneca au o eficienţă de 60% împotriva bolii simptomatice generate de varianta indiană, comparativ cu 66% în cazul variantei britanice.

„Am încredere că suntem pe drumul cel bun, pentru că datele arată că vaccinul, după două doze, este la fel de eficient (n.r. împotriva variantei indiene)”, a spus ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, citat de Digi24.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Potrivit planurilor guvernului britanic, restricţiile COVID care încă sunt în vigoare ar urma să fie ridicate pe 21 iunie.

PHE a precizat că prima doză a vaccinului are o eficienţă de 33% împotriva variantelor simptomatice ale B.1.617.2 (varianta indiană) după trei săptămâni, comparativ cu 50% eficienţă împotriva B.1.1.7 (varianta britanică), Hancock a declarat că rezultatele studiului dovedesc că două doze ale vaccinului sunt „absolut vitale”.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private