duminică, mai 16, 2021

India se confruntă cu o situație fără precedent. Sistemul sanitar este în colaps, după ce autoritățile au înregistrat o creștere alarmantă a infectărilor și deceselor. Se pare că tulpina indiană este responsabilă

pentru situația epidemiologică, prezentând mutații care au crescut în mod semnificativ contagiozitatea virusului.

Cu un sistem de sănătate deja vulnerabil, India nu a putut controla evoluția pandemiei de coronavirus la nivel național. Campania de vaccinare nu a atins rezultatele dorite, fie din cauza reticenței populației, fie din cauza dozelor de vaccin în continuă scădere.

Varianta “indiană” a Covid-19 ar putea fi, de asemenea, responsabilă de focarul epidemic. Potrivit The Indian Express, această variantă, numită și B.1.617, a fost identificată la 61% din eșantioanele prelevate

în statul Maharashtra, între ianuarie și martie, scrie Național.

Multe țări s-au mobilizat pentru a oferi sprijin Indiei în această criză. Vaccinuri, echipamente medicale cu oxigen și asistență de urgență au fost oferite de S.U.A, Marea Britanie, Germania și Franța pentru a facilita reechilibrarea situației din India.

Între timp, guvernul central a înființat trenuri speciale pentru transportul rezervelor de oxigen în orașele cele mai afectate, escortate de armată. De asemenea, autoritățile au cerut producătorilor să accelereze producția de oxigen și medicamente care lipsesc.

Cât de periculoasă

este tulpina indiană, de fapt?

„Trebuie să înțelegem că, atunci când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot. Sunt de acord că nu sunt suficiente date.

Această tulpină indiană este de urmărit în viitor, pentru că ne interesează mai multe lucruri: dacă este mai agresivă, dacă are o virulență care determină mai multe forme severe, şi atunci avem o mare problemă dacă se transmite mai ușor. În India a ridicat multe probleme, dar știți bine că în India regulile de igienă, distanțarea şi, în general, măsurile de prevenție sunt mult mai greu de respectat. (…)

Este o perioadă în care nu trebuie să fim îngrijorați, dar trebuie să fim prudenți. Trebuie văzut dacă se va întâmpla ca în cazul variantei britanice, care s-a transmis uşor, sau dacă va fi ca în cazul altor variante – Brazilia, Africa de Sud, în care lucrurile n-au mers mai departe”, a scris Adrian Marinescu, joi, la Antena 3, citat de DC News.

Ultimele stiri

Parteneri