Sari la conținut

Val de jigniri de la colegii de breaslă pentru medicul român care a semnalat că un cadru medical nu purta masca în timpul unei operații la Fundeni

Din cuprinsul articolului

După ce medicul chirurg ortoped Marius Uscatu a atras atenția asupra unor nereguli din timpul unei operații de transplant hepatic, la Fundeni, mai mulți colegi de breaslă i-au lăsat comentarii jignitoare. 

Dr. Uscatu s-a declarat revoltat de faptul că unul din cadrele medicale nu purta masca și bea cafea în sala de operație, la câțiva metri de pacientul operat. Conducerea Spitalului Fundeni a recunoscut greșeala, chirurgul ortoped a primit mai multe reacții acide de la unii colegi de breaslă, potrivit publicației Libertatea. 

Val de jigniri de la colegii de breaslă

„Domnu doctor, vezi că … mâna a 3-a a râgâit niște mici cu cartofi prăjiți în timpul operației, crezi că este ok cu sterilitatea? Eu zic să … dai mesaj că este inadmisibil (n.r. râde) Oamenii ăia fac multe lucruri bune și tu îi denigrezi. f frumos”, a scris un medic.

Un altul neagă că toți cei din sala de operație ar trebui să poarte mască. „Doresc să vă împărtășesc experiența mea din câteva spitale UK. În sala de operație nu poartă masca decât cei din jurul mesei de operație, anestezistul nu l-am văzut cu mască niciodată”, spune acesta.

Apoi îl acuză pe medic: „Șpaga merge? BMW v-ați comandat? Doamna doctor din poza respectivă ar trebui să își ia un avocat bun și să vă dea în judecată pentru defăimare”, a scris acesta.

Dr. Uscatu a completat și cu reacții venite din partea altor medici la alte postări.

„Sunteți niște ipocriți, invidioși… În loc să lăudați echipa care vine de acasă la orice oră din zi sau din noapte să stea 8 ore la un transplant… Nu contează pentru voi că acești medici, mulți, lasă tot ce au acasă și vin la orice oră se face transplant. Poate acea cafea îi ținea în activitate. Și nu impietează cu absolut nimic siguranța transplantului. Sunteți absolut penibili”, sunt cuvintele unui medic.

„Marius Uscatu, nu mi se pare că scuipă în plagă. Deja exagerați. Vedeți-vă de picioarele dumneavoastră”, spune o colegă a cadrului medical de la Institutul Clinic Fundeni.
Chirurgul a mai povestit, pentru Libertatea, că „am fost confruntat cu sute de comentarii din partea medicilor, imensa majoritate ridiculizând portul măștii în sala de operație și batjocorindu-mă pentru atitudinea mea”. El s-a declarat îngrijorat de atitudinea acestora. „În ochii multor medici din România, eu sunt principalul vinovat, pentru că am deschis subiectul. Sunt oripilat și sincer îngrozit, îngrijorat. Dacă asta este clasa medicală actuală, mai ales tinerii, emigrez fără speranță”, a adăugat dr. Uscatu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: