miercuri, august 10, 2022

În cadrul conferinței de presă susținută în cursul acestei după-amieze de către coordonatorul campaniei de vaccinare, acesta a afirmat că în țara noastră nu au existat cazuri de  tromboze de sinus venos cerebral după vaccinarea anti-COVID. În cazul în care ar fi existat, acestea nu ar fi putut trece neoboservate.

”Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinare cu niciunul dintre tipurile de vaccinuri pe care le folosim. E puţin probabil ca aceste informaţii să treacă neobservate, neraportate, să nu fie aduse în atenţia autorităţilor sau în spaţiul public.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

Sunt convins că există un număr de reacţii adverse minore, comune care nu sunt raportate însă reacţiile severe totdeauna sunt raportate sau ele, chiar dacă există o întârziere legată de documentarea medicală a cazului, sunt raportate atât de către colegii profesionişti din domeniul sănătăţii cât şi de pacienţi sau de aparţinători”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că pot apărea reacţii alergice care ”există pentru orice tip de vaccin, pentru orice tip de tratament”, iar în acest context orice medic de familie are trusă de intervenţie ”care nu este de astăzi şi nu trebuie să fie de astăzi”, iar dozele cu adrenalină sunt distribuite de către autorităţi medicilor de familie care fac parte din campania de vaccinare.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Doze administrate:           

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 70.093 4.405.087
Moderna 6.972 483.048
AstraZeneca 8.494 605.733
Johnson&Johnson 45 45
TOTAL 85.604 5.493.913

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

–           Foarte frecvente (≥1/10)  Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

–           Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

–           Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

–           Foarte rare (<1/10.000).

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private