sâmbătă, iulie 2, 2022

Valeriu Gheorghiță tocmai a încheiat o conferință de presă unde a comunicat ultimele date oficiale privind evoluția tulpinei Delta în țara noastră. Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că 81,5% dintre noile cazuri de infectare cu coronavirus (indiferent de tulpină) se înregistrează la persoanele nevaccinate. Totodată, 93% dintre noile decese înregistrate sunt la persoane nevaccinate.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului: semnul banal care apare atu...

Principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță: 

  • Analiza pe grupe de vârstă arată o tendință de creștere a numărului de infectări în mod deosebit, mult mai accentuată, pe categoriile de vârstă mai tinere, sub 40 de ani, comparativ cu cei peste 40 de ani.
  • De asemenea se observă o scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate pozitiv, la 43 de ani, comparativ cu 48 de ani în perioada anterioară.
  • Și în ceea ce privește decesele tendința este de scădere a mediei de vârstă, la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în perioada anterioară.
  • Din acest punct de vedere, mesajul nostru este foarte clar, accelerarea și creșterea ritmului de vaccinare pentru că în felul acesta putem evita decesele.
  • Referitor la varianta Delta, conform INSP, până la data de 8 august sunt înregistrate 313 cazuri, cu 51 de cazuri mai multe decât săptămâna precedentă. Dintre aceste cazuri, peste 80% au apărut la persoane nevaccinate. S-au înregistrat în total 19 decese, dintre care unul singur la o persoană vaccinată cu schemă completă.
  • Vaccinarea cu schemă completă își menține eficiența la peste 90% pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor.
  • Dintre cele 53 de teste de secvențiere efectuate săptămâna trecută (2-8 august), 51 au ieșit pozitive pentru varianta Delta, ceea ce înseamnă peste 96% pondere de pozitivare, în condițiile în care săptămâna trecută vorbeam de 89%.
  • Ponderea cumulată a variantei Delta din totalul variantelor de îngrijorare a crescut la 15,3% la acest moment.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private