sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Valeriu Gheorghiță, şeful Campaniei de vaccinare anti-COVID, a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului anti-covid, dar și despre ce se va întâmpla cu dozele rămase din prima tranșă de vaccinare, ce ca va începe mâine, 27 decembrie.

„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

Te-ar mai interesa: Cinci simptome neobișnuite ale cancerului de sân p...

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Efectele adverse generale constau în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare

Reacţiile adverse cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. Au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii adverse majore la persoane cu istoric alergic de şoc anafilactic (…)

Te-ar mai interesa: Un adolescent român de 14 ani a fost împins sub tr...

Estimăm că etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Eventualele doze de vaccin refuzate de personalul medical vor redistribuite în etapa a doua de vaccinare, destinată persoanelor vulnerabile (…)

Vaccinarea oficialilor, a preşedintelui României, va avea loc la momentul potrivit, în etapa corespunzătoare care prevede vaccinarea demnitarilor”, a spus Valeriu Gheorghiță, după recepţionarea primelor 10 mii de doze de vaccin Pfizer – BioNTech la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai rezistență la insulină. Ce î...

Campania de vaccinare, inaugurată la „Matei Balş”

Campania demarează efectiv la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private