sâmbătă, decembrie 10, 2022

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România, susține imunizarea cât mai rapidă a populației. Fiind un expert al domeniului medica, acesta este de părere că vaccinul este singura șansă prin care ne putem întoarce la normalitate cât mai curând.

Pe lângă dezvăluirea primilor pași de imunizare, imediat ce vaccinul va fi disponibil, medicul Valeriu Gheorghiță încurajează oamenii să accepte formulele anti-COVID. Acesta a argumentat, pentru Digi 24, că vaccinul este singura noastră opțiune rapidă de a ne recăpăta libertatea, normalitatea și independența, conform Adevărul.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical şi personalul din domeniul asistenţei sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unităţi medicale” care vor primi primele doze de vaccin”, a susținut Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Care sunt pașii imunizării?

Pentru început, vaccinul anti-COVID va avea nevoie de autorizația oficială a Agenției Europene a Medicamentului. Acest lucru va fi discutat pe 21 decembrie, moment în care vaccinul va primi recomandarea autorizării condiționate. Pe 23 decembrie, după acest demers, se va emite autorizarea condiționată de către EMA, iar pe 26 decembrie, vaccinul va fi distribuit simultan, în cele 27 de țări membre.

”Este o tranşă simbolică, sunt aproape 10.000 de doze care vor fi trimise şi imediat după se pune în funcţiune calendarul de livrare săptămânal, cu un număr de peste 100.000 de doze”, a afirmat medicul.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Procesul va fi facilitat de decizia Comisiei Europene. După decizia ce prevede autorizarea și distribuirea, autoritățile din România nu vor fi nevoite să acorde o altă autorizație. Din moment ce Comisia Europeană va emite aprobarea oficială, aceasta va fi valabilă în toate statele membre ale U.E.

„Este şansa istorică a poporului nostru şi a lumii, în general, să punem punct acestei pandemii care, iată, ne aflăm la sfârşitul unui an în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor, la spitale pline cu bolnavi, la pierderi de vieţi omeneşti, la tragedii la nivel familial, or din acest punct de vedere, cred că lumea a fost aproape îngenuncheată de această pandemie şi iată că acum avem o speranţă cât se poate de reală că putem să punem – doar împreună – punct acestei pandemii. Şi nu este un mesaj, dacă vreţi, populist. Nu-mi plac aceste mesaje. Dar este realmente singura cale eficientă prin care noi putem reveni la normalitate”, susține Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private