joi, martie 30, 2023

Col.dr. Valeriu Gheorghiță: Începând cu 4 ianuarie, ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării COVID-19, a anunțat că, începând cu săptămâna viitoare, se preconizează să fie vaccinate circa 20.000 de persoane pe zi.

Valeriu Gheorghiță: Începând cu 4 ianuarie, preconizăm 20.000 de persoane vaccinate zilnic”.

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus, la Antena 3, că autorităţile speră ca până în luna iunie să primească serul anti-COVID cel puţin trei milioane de români.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

„De luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical. Ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România.

Eu cred că numărul va fi mult mai mare. Și vom reuşi să acoperim, într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social. (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat coordonatorul camapaniei naționale de vaccinare.

Cât despre numărul de vaccinări, în jur de 2.000 pe zi, şi de poziţia României în raport cu alte ţări în clasamentul campaniilor de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat că trebuie accentuat procesul vaccinării în sine și nu numărul vaccinaților.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate. Și încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile. Începând cu acele 10 centre medicale de linie 1″, a mai declarat medicul.

Trebuie menționat că, până în prezent, au fost vaccinate anti-covid un număr de 13.242 de persoane, începând cu data de 27 decembrie.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Valeriu Gheorghiță: „Din a doua jumătate a lunii ianuarie trebuie să înceapă vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare”

Col. dr. Valeriu Gheorghiță speră ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să înceapă vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare. Această a doua etapă este destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

„Începând cu prioritizarea persoanelor care sunt în momentul de faţă internate în căminele de îngrijire şi în centrele rezidenţiale şi medico-sociale. Sunt nişte zone extrem de vulnerabile. Întrucât sunt prezente persoane vârstnice, persoane cu multe boli cronice. Și riscul de transmitere de la o persoană la alta este foarte crescut.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

În România sunt circa 1.880 de centre medico-sociale şi rezidenţiale. Iar numărul persoanelor din aceste centre este estimat la circa 40.000, 30, aproape 40.000 de persoane.

Diferenţa dintre noi şi celelalte ţări este tocmai aceasta că nu avem un număr foarte mare de persoane instituţionalizate. De persoane care sunt în aceste centre medico-sociale. Deci, din acest punct de vedere, eu cred că într-o perioadă scurtă de timp vom reuşi cu echipe mobile de vaccinare să asigurăm vaccinarea acestor persoane”, a mai spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private