joi, ianuarie 27, 2022

Doctorul Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, ne propune două rețete naturale (considerate leac din bătrâni) care ne ajută să luptăm cu infecțiile respiratorii, care ne dau atât de multe bătăi de cap în ultima perioadă.

Doamna doctor ne recomandă trei produse naturale, pe care le găsim oriunde și sunt extrem de accesibile oricărui buzunar: miere, cimbru și ulei de cimbru.

Te-ar mai interesa: Vaccinul anti-covid a împărțit lumea în două. Cine...

Leac din bătrâni sau rețeta saracului.

Rețeta 1.

  • Într-un borcan de 800 ml punem 40-50g de cimbru uscat, peste care completăm cu miere. Lăsăm conținutul la macerat timp de două săptămâni. După ce au trecut cele 2 săptămâni, filtrăm produsul obținut.

Cum o folosim?

Luăm o lingură la opt ore sau ori de câte ori avem poftă de ceva dulce (dar nu mai mult de o linguriță).

Mierea are proprietăţi bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare.

Cimbrul cunoscut din bătrâni ca „medicamentul săracului” – are efect antimibrobian şi antiinflamator.

Rețeta 2.

  • Adulți: cu 15 minute înainte de masă, peste o lingurință de miere punem 3 picături de ulei de cimbru. Trebuie să luăm de 3 ori / zi. (practic înainte de fiecare masă).
  • Copii între 5 și 12 ani: o linguriță de miere cu 3 picături de ulei de cimbru se amestecă cu 50 ml de apă. Se ia o singură dată pe zi.
  • Pentru paraziți intestinali: timp de 10 zile, pe o linguriță de miere punem 3 picături de ulei de cimbru. Se ia de două ori pe zi

Pentru ce afecțiuni sunt recomandate în mod special aceste rețete?

În bolile aparatului respirator: astm bronşic, bronşită, TBC, micoze pulmonare, guturai, gripe, tuse. ·

În bolile aparatului digestiv: fermentaţii intestinale, balonare, meteorism, atonie digestivă, infecţii digestive, chiar parazitare (giardia, ascaris, oxiuri), colici abdominale, dispepsii. ·

Te-ar mai interesa: ȚARA care nu recomandă vacinarea anti-COVID pentru...

În bolile sistemului neuropsihic: oboseală, astenie fizică şi psihică, cefalee, migrene, tonic al sistemului nervos. Este benefică în edeme, intoxicaţii, dureri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private