Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță: începe maratonul de vaccinare în București din 7 mai. Unde vor fi localizate centrele de vaccinare?

Vineri, 7 mai, începând cu ora 17:00 începe maratonul de vaccinare în București la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Maratonul de vaccinare se va desfășura în perioada 7 -9 mai, iar vaccinul utilizat va fi Pfizer. În cadrul celor două centre de vaccinare vor fi deschise 50 de cabinete de vaccinare, cu program non-stop.

În cadrul unei conferințe de presă, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga a declarat că scopul acestui maraton „este să fie cât mai mulți vaccinați, nu ne-am propus un target”.

În cadrul maratonului de vaccinare sunt implicați 1.200 de voluntari, dintre care 260 de medici, 500 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie și 300 de asistente.

Cei care se vaccinează acum, în cadrul maratonului vaccinării, vor face rapelul peste 3 săptămâni, în același loc – Sala Palatului sau Biblioteca Națională.Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, Ordinul Asistenților medicali și DSP, a precizat Viorel Jinga.

În plus, Viorel Jinga spune că „se va realiza un studio video la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului la care vor participa medici cu experiență ce vor susține această latură informațională a proiectului, s-a spus că nu s-au transmis informații corecte despre vaccinare”.

Coordonatorul maratonului vaccinării va fi medicul Mihai Craiu, care s-a oferit voluntar.

Rectorul UMF mai spune că la Sala Palatului „vor fi și mici momente muzicale, de vioară și de pian. Se va auzi în sală, dar nu vor deranja foarte mult fluxul de vaccinare”.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

„În ceea ce privește vaccinarea cu serul de la Johnson & johnson, pot să vă spun că astăzi, în 14 județe și în București au fost activități de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. Până la ora 15.00 erau peste 180 de persoane vaccinate, doar în cursul zilei de miercuri.

Sunt convins că numărul celor care se vor înscrie va fi din ce în ce mai mare și sunt convins că numărul colegilor care doresc să vaccineze va fi, evident, mai mare.

Este o perioadă care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numărului de doze, care necesită o adaptare, la această activitate, din partea tuturor. Am discutat cu medicii din acele județe în care au fost o serie de disfuncționalități în privința necesarului de materiale sanitare.

Situațiile se vor rezolva în scurt timp, iar toți cei care și-au dorit să participe la această activitate de vaccinare vor putea realiza acest lucru”, a precizat șeful CNCAV.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: