vineri, iulie 1, 2022

Semnal de alarmă. Dr. Mihai Craiu: Vom distruge complet o generație de adolescenți.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu consideră că valul trei al pandemiei de coronavirus nu este legat neapărat de redeschiderea școlilor.Acesta consideră că totul trebuie privit într-o continuă reașezare a unor așteptări rezonabile, care pleacă de la realitatea dovedită stiințific, nu de la comentarii apocaliptice sau de la teorii ale conspirației.

Te-ar mai interesa: Medicii au crezut că a murit la naștere. Anca Țurc...

Dr. Mihai Craiu: Dacă ar fi să aleg din nou, tot pediatria de urgență aș alege

„Spre deosebire de alții, care scriu despre școală, copii și pandemie în România, eu o fac cu gândul la motivul nr 1 pentru care am ales această profesie. Dacă ar fi să aleg din nou, tot pediatria de urgență aș alege… Motivul pentru care fac ce fac este legat de dorința mea de a aduce copiilor cea mai bună calitate a vieții pe care o pot avea, aici in România.
Acestea fiind spuse anticipez că iarăși se vor revărsa tone de cerneală și emoții în perioada ce vine.
B1.1.7 sau tulpina Kent (mutația britanică ce a fost identificată în majoritatea testelor de secvențiere efectuate de MedLife) a inceput „să măture” România, așa cum anticipau experții încă de acum 2 luni. Nici nu e de mirare. Ea ajuns și în India, SUA sau Canada”, a precizat Mihai Craiu.

Dr. Mihai Craiu: Vom distruge complet o generație de adolescenți

Reputatul medic pediatru a atras atenția asupra faptului că odată cu intrarea în valul trei al pandemiei, măsurile de prevenție anti-covid se vor intensifica din nou. Iar efectele secundare ale școlii online și ale carantinării asupra copiilor și adolescenților se vor vedea în viitorul apropiat.
„Iarăși vom schimba regulile de carantinare și școală. Toate astea au un decont. Vom distruge complet o generație de adolescenți aflați pe o traiectorie de creștere a fragilității emoționale. Stressul școlar, economic, cultural și familial vin la pachet cu o creștere a depresiei și anxietații.
De câțiva ani buni tot cresc tentativele de suicid la adolescenți, în toată lumea. CDC spune că suicidul este a 2 cauză de deces la adolescenți în SUA, iar dintre cei care reușesc gestul disperat, peste 40% au fost în anul anterior la spital, pentru o tentativă nereușită.
Ar trebui să ne gândim de 2 ori la prețul pe care îl pot plăti elevii claselor terminale, înainte de noi decizii”, a fost mesajul medicului pediatru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private