miercuri, august 10, 2022

Varianta Delta a luat cu asalt întreaga Europă și se pare că nici România nu a fost ocolită. În cursul zilei de ieri, 1 iulie, INSP a anunțat că în județul Argeș există un focar de infecție cu varianta Delta.

Există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comunele învecinate, au transmis, miercuri, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei două beri. Medic: Între ze...

Potrivit INSP, până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta a COVID-19, în persoana unei femei în vârstă de 72 de ani, din județul Argeș, având condiții medicale pre-existente, care nu era vaccinată anti-SARS-CoV-2.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta.

În schimb, susțin cei de la INSP, „există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.

În prezent, la nivel național sunt 57 de cazuri de COVID-19, varianta Delta, dintre care 17 în Argeș, 15 în Ilfov, 12 în București, șase în Dolj, trei în Brașov și câte un caz în Arad, Buzău, Dâmbovița și Teleorman.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

„În momentul de faţă, rata de vaccinare la nivelul judeţului Argeş este de circa 24%. Practic, în raport cu media naţională este similară, însă, totuşi, nu este o rată de acoperire vaccinală suficientă încât să putem limita transmiterea infecţiei cu SARS CoV-2, mai ales când vorbim de o tulpină cu contagiozitate atât de ridicată și față de care, activitatea neutralizantă a anticorpilor de la trecerea prin boală este redusă, existând un risc chiar de reinfecție la persoanele care au făcut inițial infecția cu SARS CoV-2, între 20 și 50%. Acestea sunt datele recente analizate invitro.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

„Persoanele care sunt vaccinate cu o singură doză, nu au nivel de protecţie ridicat”

De asemenea, persoanele care sunt vaccinate cu o singură doză, nu au nivel de protecţie ridicat. Tocmai de aceea, cred că e important, atâta timp cât avem cazuri care nu au legătură epidemiologică în ceea ce priveşte infecţia cu această variantă Delta, care nu sunt cazuri de import, care nu sunt cazuri dobândite în urma unui contact cu o persoană care a călătorit în ţări cu prevalenţă crescută. Asta dovedeşte transmiterea la nivelul localităţilor respective, ceea ce înseamnă transmitere comunitară.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

„Masca de protecţie este cea care ne protejează faţă de toate tipurile de variante virale circulante”

Important e ca această transmitere să nu devină una intensă, să nu genereze cazuri secundare. Până la urmă, oamenii trebuie să înţeleagă că masca de protecţie este cea care ne protejează faţă de toate tipurile de variante virale circulante şi pe termen lung, vaccinarea rămâne singura soluţie pe care noi o avem, din fericire la îndemână şi ne putem proteja faţă de această îmbolnăvire.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Cât de eficiente sunt vaccinurile existente

În momentul de faţă, toate datele arată că schema completă a ratei de vaccinare îţi oferă beneficii semnificative în ceea ce priveşte boala simptomatică, riscul de spitalizare şi riscul de deces. Practic, vorbim de o protecţie de peste 90% faţă de complicaţiile bolii şi faţă de riscul de internare. Sunt date care provin din viaţa de zi cu zi din Marea Britanie, unde există în momentul de faţă o creştere importantă a numărului de cazuri de infecţie cu varianta Delta şi unde rata de vaccinare în populaţie adultă este ridicată, ceea ce înseamnă că, în paralel cu creşterea numărului de cazuri, din fericire, nu a crescut numărul celor internaţi şi nu a crescut numărul de decese”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o intervenție telefonică în cadrul emisunuii „În faţa naţiunii”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private