Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță, surpriză de Ziua Copiilor: „Vom organiza un maraton de vaccinare pentru copii”. Până la ce vârstă vor putea fi vaccinați copiii

Valeriu Gheorghiță, surpriză de Ziua Copiilor: „Vom organiza un maraton de vaccinare pentru copii”. Până la ce vârstă vor putea fi vaccinați copiii.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii.

Valeriu Gheorghiță, surpriză de Ziua Copiilor

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a ținut să precizeze că minorii se vor prezenta la vaccinare însoțiți de părinți. În prezent, în România sunt aproximativ 800.000 de tineri în această categorie, iar Valeriu Gheorghiță asigură că sunt suficiente doze pentru ei.

Copiii și adolescenții se pot vaccina însoțiți de părinți

„Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

După cum se știe, adolescenții se pot vaccina și până atunci, însă în data de 31 mai și 1 iunie, ei vor avea prioritate în centrele de vaccinare.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi persoane în picioare

De exemplu, potrivit contului de Facebook Ro Vaccinare, un adolescent în vârstă de 16 ani s-a vaccinat la centrul Drive-Thru Metro Militari, pentru a putea să participe la festivaluri.

„Am ales să mă vaccinez deoarece am încredere în vaccin, nu este nimic rău în el.
Vreau să merg la vară la unele festivaluri, iar dacă se va cere vaccinarea pentru acces, vreau să pot participa”, a declarat Adrian Cristea, în vârstă de doar 16 ani, imediat după vaccinare.
 În București a fost deschis al treilea centru de vaccinare Drive-Thru de către Primăria Sectorului 6, în parcarea Plaza România. Acesta funcționează de luni până vineri, între orele 15.00-20.00 și sâmbătă-duminică, între orele 08.00-20.00.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.