joi, august 18, 2022

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, și-a manifestat îngrijorarea față de cel de-al patrulea val al pandemiei care deja a luat cu asalt țări precum Franța și a subliniat încă o dată importanța vaccinării.

Conform lui Valeriu Gheorghiță, soluția evitării unui al patrulea val stă în vaccinarea populației.

„Este o misiune destul de dificilă, mai ales că în contextul în care segmentul populațional căruia ne adresăm acum este tocmai  segmentul pe de-o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ceea ce înseamnă protejarea sănătății personale și a sănătății colective. Tocmai de aceea sigur că este foarte greu tot acest proces, până la urmă de convingere și de înțelegere a beneficiilor vaccinării atât în plan personal cât și în plan colectiv.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Sigur că evoluția epidemiologică favorabilă a demotivat pe de-o parte o bună parte dintre persoane în sensul în care nu neapărat că au renunțat la ideea de vaccinare și au decis să amâne acest demers de vaccinare.

„Un val patru de amplitudine importantă poate să fi prevenit”

Aş vrea să transmit un mesaj cât se poate de clar că este perioada oportună în care să ne vaccinăm pentru că un val patru de amplitudine importantă poate să fi prevenit fiindcă avem timp în această perioadă cât mai avem din luna iulie, luna august să putem preveni o creștere importantă a numărului de cazuri.

Vedem că avem semnale de creștere a numărului de cazuri inclusiv în România, chiar dacă în valoare absolută vorbim de un număr mic de cazuri.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

„În România estimăm 44% imunitate colectivă dobândită prin vaccinare”

Totuși, uitându-ne la media cazurilor din ultimele șapte zile constatăm o creștere cu 50% față de media cazurilor din cele șapte zile precedente.

Deci toate aceste lucruri sunt importante, ne uităm și la rata bazală de reproducere a cazurilor care este de unul cu 1 chiar 1,1 chiar, după ultimele estimări, și ne uităm și la creșterea numărului de cazuri confirmate cu variantă virală Delta.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Ori toate aceste date, într-o populație în care în România în momentul de față estimăm circa 44% imunitate colectivă dobândită prin vaccinare și prin boală, nu este suficient pentru a preveni un val important de îmbolnăviri”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță în emisiunea „În faţa națiunii” .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private