luni, august 2, 2021

Tulpina Delta nu îi ocololește nici pe cei vaccinați, potrivit virusologilor olandezi care atenționează asupra acestei variante mai infecțioase a coronavirusului.

Avertismentul acestora vine după ce

numărul angajaților sanitari vaccinați în regim complet împotriva COVID-19 dar care au contractat coronavirusul a crescut brusc în Olanda, potrivit La Libre Belgique.

85% dintre vaccinați s-au infectat cu tulpina Delta

La LUMC (Centrul Medical al Universității Leiden) 85% din toți angajații confirmați pozitiv cu COVID-19 au fost vaccinați complet în timp ce la Centrul Medical Radboud al Universității Nijmegen au fost raportate recent 34 de cazuri.

„Ideea pe care am avut-o la început, că nu mai transmitem virusul după vaccinare, nu pare să fie adevărată pentru varianta Delta. Vedem chiar și persoane care au avut deja

o infecție, au fost vaccinate de două ori și sunt testate pozitiv din nou”, subliniază virusologul Matthijs Welkers.

Deși vaccinarea protejează împotriva celor mai severe forme ale bolii, varianta Delta ar genera un număr foarte mare de particule virale, de până la o mie de ori mai multe decât în ​​varianta originală, potrivit microbiologului Heiman Wertheim.

„Datorită acestui număr mare, virusul sparge apărarea, ca să spunem așa”, explică expertul care a fost el însuși confirmat pozitiv recent.

„Acesta este un motor tăcut al epidemiei”, mai afirmă Wertheim cu privire la răspândirea variantei

Delta.

Ultimele stiri

Parteneri